CHANEL

5 θρυλικές τσάντες στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

ImaxTree

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας που νιώθει την ανάγκη να ενηλικιωθεί ενδυματολογικά. Είναι η στιγμή που αρχίζει να ωριμάζει σαν προσωπικότητα, να κατασταλάζει στις απόψεις και την αισθητική της. Αυτή η στιγμή, είναι και η καταλληλότερη για να πάρει κάποιες αποφάσεις γιατί πολύ απλά, ξέρει τι θέλει. Είναι σίγουρη για τον εαυτό της, άρα και για τις επιλογές της. Τότε έρχεται η ώρα για μια αγορά/επένδυση. Είτε πρόκειται για το τέλειο κοστούμι είτε για την τέλεια τσάντα.

Τα λεγόμενα, «κομμάτια/επένδυση» είναι αυτά που το σχέδιο και το ύφος τους, είναι διαχρονικά. Ρούχα και αξεσουάρ που μπορεί να κοστίζουν κάτι παραπάνω τα οποία όμως, φοριούνται μια ζωή. Αυτό ισχύει απόλυτα και για μια τσάντα. Μια τσάντα που την έχουμε επιλέξει με γνώμονα τις ανάγκες και τα γούστα μας, θα υπάρχει στην ντουλάπα μας μια ζωή. Τσάντες που το σχέδιό τους υπογράφουν μεγάλοι οίκοι μόδας είναι στην λίστα αυτή. Υπάρχουν κάποιες designer bags που όσα χρόνια κι αν περάσουν αποτελούν αντικείμενο πόθου για τις γυναίκες. Θρυλικές τσάντες σαν αυτές, είναι αγορά/επένδυση. Μπορεί να κοστίζουν πολλά ευρώ, αλλά όσες τάσεις κι αν περάσουν, θα είναι πάντα της μόδας.

Chanel “Classic Flap”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

B A S I C S @liketoknow.it #LTKeurope #LTKstyletip

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S I N E A D C R O W E (@sineadcrowe) στις

 

Η απόλυτη τσάντα/επένδυση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τη φοράς μια ζωή. Την τσάντα σχεδίασε η Coco Chanel το 1955 την οποία ο Karl Lagerfeld μετέπειτα επανακυκλοφόρησε, προσφέροντας μια πιο σύγχρονη ματιά στο σχέδιό της. Η “Classic Flap” τσάντα είναι από τις αγορές που δε θα μετανιώσεις, μιας και από το ’55 μέχρι και σήμερα, γυναίκες σε όλο τον κόσμο την κρατούν ευλαβικά.

Christian Dior “Lady Dior”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Lost in a daydream @dior #dior #ladydior #myabcdior

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Annabel (@annabelpesant) στις

 

Ο οίκος πρωτοκυκλοφόρησε την τσάντα το 1994 με ένα βασικό σκοπό: να δημιουργήσει μια κλασική τσάντα. Και τα κατάφερε. Αρχικά, με το όνομα “chouchou” (που στα γαλλικά σημαίνει «αγαπημένος») η τσάντα ήταν ουσιαστικά αφιερωμένη στην πριγκίπισσα Diana, η οποία πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο ήταν γνωστή ως Lady Diana Spencer (εξού και το όνομα της). Φυσικά, η Diana την κρατούσε πολύ συχνά.

Hermes “Kelly”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Still in a blazer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Wood (@her_editorial) στις

 

Μπορεί να νομίζεις ότι η πιο γνωστή τσάντα του οίκου Hermes είναι η ”Birkin”, αλλά προσωπικά διαφωνώ. Τη λάμψη της ”Kelly” τσάντας μπορεί να έκλεψε η Birkin όταν άρχισαν όλες οι σταρ να την κρατάνε, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μπαίνει στη λίστα. Το γεγονός ότι είναι λιγότερο δημοφιλής από την ”Birkin” έχει και τα καλά του, μιας και δε θα δεις αυτό το μοντέλο να κυκλοφορεί σε απομιμήσεις, τόσο εύκολα. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι το κομψό σχέδιό της και οι απλοποιημένες γραμμές της που την καθιστούν επίκαιρη όσα χρόνια και αν περάσουν. Τέλος, το γεγονός ότι το αξεσουάρ το έχει εμπνευστεί ο οίκος από την Grace Kelly νομίζω τα λέει όλα.

Prada “Galleria”

 

Γνωστή και ως ”Saffiano Lux”, από το όνομα του ιδιαίτερου δέρματος από το οποίο έχει κατασκευαστεί. Τη συγκεκριμένη τσάντα έχει δημιουργήσει ο Mario Prada, ιδρυτής του brand και παππούς της Miuccia, καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου. Είναι αρκετά ανθεκτική με αποτέλεσμα να μη χαλάει εύκολα, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της. Απλό σχέδιο, με αρκετό χώρο εσωτερικά ώστε να μπορείς να βάζεις όλο το βιος σου μέσα.

Louis Vuitton “Neverfull”

 

Άλλη μια τσάντα που το ατού της είναι η κατασκευή της. Η τσάντα δε χαλάει με τίποτα, μιας και μπορεί να κρατήσει αντικείμενα με βάρος μέχρι και 3,5 κιλά. Το κόστος της έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια αλλά δικαιολογείται εξαιτίας της ανθεκτικότητάς της. Το σχέδιό της; Κλασικό, μιας και πρόκειται για μια tote τσάντα σε απλό σχέδιο, με το γνώριμο LV μονόγραμμα του οίκου. Δε θα κάνεις λάθος με αυτή την αγορά.

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree