ΜΟΔΑ

5 τρόποι να ξεχωρίζεις αν μια designer bag είναι αυθεντική ή όχι

ΙmaxTree

Λατρεύω το online shopping. Νιώθω ότι έχω περισσότερες επιλογές σε ρούχα και αξεσουάρ από το να πάω σε ένα φυσικό κατάστημα. Ίσως να το λέω αυτό τώρα, που είναι καλοκαίρι και που λόγω της ζέστης ο μόνος τρόπος που μου φαίνεται πιθανός όταν θέλω να ψωνίσω είναι από την άνεση του (δροσερού) σπιτιού μου.

Διάβασε ακόμη: Οι 3 χρυσοί κανόνες του shopping, για αγορές που δε θα μετανιώσεις ποτέ

Είναι πολλές οι γυναίκες που ψωνίζουν πλέον online, ενώ αρκετές είναι αυτές που ενδίδουν σε αγορές/επενδύσεις, όπως μια designer bag, μέσω του διαδικτύου. Ο λόγος; Είτε γιατί βρίσκουν κάποιο σπάνιο μοντέλο διαθέσιμο που ίσως να μην έβρισκαν σε κάποιο κατάστημα, είτε γιατί κάποιο ξένο site έχει καλές προσφορές.

Δες ακόμη: 5 θρυλικές τσάντες στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Λόγω αυτών των «καλών προσφορών» είναι συχνά ο λόγος που πολλές γυναίκες καταλήγουν τελικά ν’ αγοράζουν fake τσάντες. Πέρα από τους έγκυρους διανομείς designer ρούχων και αξεσουάρ που πωλούν ρούχα αναγνωρισμένων οίκων μόδας, υπάρχουν και αυτά που διαθέτουν μη-αυθεντικές version των fashion items αυτών.

Για να είσαι, λοιπόν, σίγουρη για τις αγορές σου παρακάτω σου λέμε τι πρέπει να προσέχεις όταν ψωνίζεις online.

Πρόσεξε το υλικό

Αν πρόκειται να αγοράσεις μια δερμάτινη τσάντα, σιγουρέψου ότι όντως το προϊόν που πρόκειται να αγοράσεις είναι δερμάτινο. Σε όλα τα έγκυρα sites που πουλάνε designer αξεσουάρ υπάρχουν λεπτομέρειες του προϊόντος, το υλικό τους, πώς πρέπει να το περιποιείσαι αφού το παραλάβεις, εγγύηση ότι η τσάντα είναι δερμάτινη κτλ. Σιγουρέψου, λοιπόν, ότι διαθέτει όλες αυτές τις πληροφορίες το e-shop και μετά κάνε την αγορά.

Τσέκαρε τα κουμπώματα και τις  αγκράφες

Σημαντικό οι αγκράφες, τα κουμπώματα, φερμουάρ κτλ. να είναι από «βαρύ», άρα και καλό υλικό, κάτι που επιβεβαιώνει συχνά την αυθεντικότητά τους. Και πάλι, φρόντισε να ανατρέξεις στις λεπτομέρειες του προϊόντος και να δεις τα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί η τσάντα αλλά και πού έχει φτιαχτεί (Made in Paris για π.χ.).

Δώσε βάση στις ραφές

Είναι ένα σημείο που συνήθως αποκαλύπτει την αυθεντικότητα ή μη μιας τσάντας που πας να αγοράσεις είναι οι ραφές. Αν ψωνίζεις online ζούμαρε στις φωτογραφίες του προϊόντος και εξέτασε καλά τις ραφές. Αν βλέπεις ότι διαφέρουν στο χρώμα από την υπόλοιπη τσάντα ή ότι μοιάζουν κάπως χειροποίητες, τότε η τσάντα είναι πιθανό να είναι «μαϊμού».

Δες το λογότυπο

Τσέκαρε την ταμπέλα της τσάντας και πώς συνηθίζει το brand στέλνει την τσάντα αν έχει γίνει από online αγορά (μπορείς να βρεις unboxing βίντεο στο YouTube). Για π.χ. στις τσάντες Chanel το όνομα είναι τυπωμένο στο εσωτερικό της τσάντας και το λογότυπο είναι ανάγλυφο. Επίσης, δες αν το όνομα του οίκου είναι κεντραρισμένο στο tag του ή αν υπάρχει κάποιο serial number.

Πρόσεξε την τιμή της τσάντας

Online θα βρεις αρκετά καλά deals σε τσάντες και αξεσουάρ μεγάλων οίκων. Υπάρχουν διάφορα e-shops που κατά καιρούς έχουν καλές προσφορές. Παρ’ όλα αυτά, όταν δεις σε ένα site να πουλάει την τσάντα σε -αυτό που λέμε- εξευτελιστική τιμή, τότε είναι πολύ πιθανό να μην είναι αυθεντική. Ποτέ δε θα βρεις μια αυθεντική Chanel τσάντα να πωλείται για 200 ή 300 ευρώ, αντίστοιχα και κάποια άλλη ενός εξίσου μεγάλου οίκου.

Κεντρική φωτογραφία: ΙmaxTree