ΜΟΔΑ

Kelly Taylor: Το πλουσιοκόριτσο από το Beverly Hills που φορούσε τα Chanel για πλάκα

PictureLux / The Hollywood Archive / Alamy Stock Photo

Το σενάριο το έχεις ξαναδιαβάσει: όμορφη, πλούσια, κακομαθημένη έφηβη ζει στο Λος Άντζελες, οι γονείς της τις τα παρέχουν όλα και εκείνη επιλέγει να «ενσαρκώνει» το ρόλο της «κακιάς», διάσημης κοπέλας στο σχολείο που κάνει τη ζωή δύσκολη στους συμμαθητές της. Ναι, το αγαπημένο μας Beverly Hills 90210 είχε μπόλικα κλισέ και ακόμη πιο στερεοτυπικούς γυναικείους χαρακτήρες που ίσως, αν παρακολουθούσαμε τώρα στην τηλεόραση, να αηδιάζαμε.

Διάβασε ακόμη: Οι 10 σκηνές από τα “Χτυποκάρδια του Μπέβερλι Χιλς” που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

Είμαστε “suckers” όμως για ολίγο τι teenage drama και αυτό η σειρά του ’90 μας το πρόσφερε απλόχερα. Και ακόμη περισσότερο μας έδινε «τροφή» για το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίζουμε το στιλ μας.

Σε αντίθεση με τη fremeny της Brenda, της οποίας το στιλ ήταν ξεκάθαρα πιο προσιτό στο εφηβικό (και όχι μόνο) κοινό της σειράς, η Kelly Taylor, αυτό το ξανθό πλούσιο, κακομαθημένο (που αποδείχτηκε πιο καλή απ’ ότι την είχαν σκιαγραφήσει οι writers, στην αρχή της σειράς) κορίτσι είχε ένα στιλ με το οποίο δύσκολα μπορούσε να ταυτιστεί μια 15χρονη της εποχής. Και αυτό, γιατί οι εμφανίσεις της ήταν πιο πολυτελείς, πιο glamorous και πιο «ενήλικες» από των υπόλοιπων κοριτσιών της σειράς.

Όταν «σκάει μύτη» με Chanel, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια της σειράς, τότε δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο απ’ αυτή. Ξέραμε ότι θα δούμε ρούχα με έντονο ντεκολτέ, πανάκριβες τσάντες να συνοδεύουν τα σέξι looks της, ψηλοτάκουνα και ένα σωρό ακόμη sexy εμφανίσεις που συνάδουν καλύτερα με τον πιο ενήλικο χαρακτήρα της.

Και ναι, τότε ήταν δύσκολο για τις νεαρές γυναίκες των ’90s να αποκτήσουν το τύπου “Working girl” στιλ της Kelly και να υιοθετήσουν το ίδιο, μιας και οι επιλογές στα πιο οικονομικά brands ήταν πιο περιορισμένες και μόνο με ρούχα από Chanel ή Gucci και άνω, μπορούσε κανείς να κοπιάρει τις εμφανίσεις της. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η αγορά προσφέρει άπειρες επιλογές και με το comeback της σειράς αλλά και της μόδας του ’90, η ζωή μας απλουστεύεται.

Όσο βρισκόμαστε σε αναμονή για το reboot της σειράς (να σου υπενθυμίσουμε πως έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη αποκλειστικά από το Fox Life), πάμε να πειραματιστούμε με το στιλ μας έχοντας σαν πηγή έμπνευσης τα looks της Kelly:

 

To ladylike ύφος της ολοφάνερο σε αυτή τη φωτογραφία. Ένα ζευγάρι πέρλες ήταν πάντα μέρος των looks της (στις πρώτες σεζόν τουλάχιστον).

 

Μόνο η Kelly θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα καπέλο με αλυσίδες. Σε συνδυασμό με το oversized σακάκι της ήταν μούρλια.

 

Η Κelly είχε και πιο casual πλευρά, ενώ φορούσε συχνά τον κλασικό συνδυασμό t-shirt και τζιν παντελόνι. Φυσικά μόνο αυτή θα φορούσε από πάνω ένα σουέτ jacket με κρόσσια.

 

Μόνο η Kelly θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα φλογερό κόκκινο mini dress σαν αυτό. Η Chanel στην ίδια απόχρωση, είναι must.

 

Δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη έφηβη που εμφανιζόταν στο σχολείο με μπλε του κοβαλτίου crop τοπ και ψηλόμεσο σορτς. Το γεγονός ότι συνδύασε το σύνολο με statement λευκά σκουλαρίκια μας κάνει να λατρεύουμε το στιλ μας λίγο παραπάνω.

 

Κεντρική φωτογραφία: PictureLux / The Hollywood Archive / Alamy Stock Photo