GUCCI

Ο οίκος Gucci θα αποσύρει τις γούνες από τη νέα του συλλογή

Ο CEO του οίκου Gucci, Marco Bizzarri, ανακοίνωσε την απόφαση του brand να αποσύρει την αληθινή γούνα από όλη τη συλλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018. Η ανακοίνωση έγινε σε μία ομιλία του στο London College of  Fashion, στην οποία εξήγησε πώς ο πολυτελής οίκος κατέληξε σε αυτή την απόφαση.

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Ο Marco Bizzarri εξήγησε ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που η χρήση αληθινής γούνας δεν έχει λόγο ύπαρξης πια. Οι fake γούνες μπορούν να είναι πια εξίσου πολυτελείς μέσω των όλο και περισσότερων νέων τεχνικών, επομένως τα βιζόν, η αλεπού, το κουνέλι και πολλά ακόμα είδη γούνας που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι οίκοι μόδας θα αποσυρθούν από τις συλλογές του Gucci.

Ο CEO της Gucci συνέχισε, λέγοντας ότι η ”εμπειρία μπορεί να γίνει φυλακή” όσον αφορά τουλάχιστον στην εξέλιξη, καθώς η γνώμη της νέας γενιάς πρέπει να ακούγεται. Τρανό παράδειγμα είναι η προσωπική του κίνηση, να ρωτήσει 150 νέους ανθρώπους (κάτω των 30) παγκοσμίως να του που 3 πράγματα που πιστεύουν ότι είναι λάθος όσον αφορά στο brand. Έτσι κατέληξε στην απόφαση να αποσύρει τις αληθινές γούνες, ευχόμενος, η κίνηση αυτή να αποτελέσει παράδειγμα και για πολλά ακόμα luxury brands.

Με τέτοια σκέψη και τακτική που ακολουθεί ο Marco Bizzarri, δεν είναι καθόλου τυχαία η αύξηση των πωλήσεων του brand κατά 48,3% το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 39,3 % το δεύτερο. ”

”H Gucci είναι… τόσο γνωστή – πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με θετικό τρόπο” δήλωσε κι αυτή η κίνησή του είναι σίγουρα ένας τέτοιος.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Luca Bruno