STYLING TIPS

Οδηγός (stylish) επιβίωσης: Τι να φορέσεις όταν βρέχει το καλοκαίρι

ImaxTree

Ο καιρός δε μας τα «λέει» καλά. Έχει καύσωνα και βρέχει. Δηλαδή, δε βρέχει και ακριβώς, γιατί μπορεί το πρωί να γεμίζει με σύννεφα ο ουρανός και λίγες ώρες μετά να έχει ήλιο. Ναι, Donald Trump η κλιματική αλλαγή είναι ένα ψέμα. Άσχετα όμως από τα σκαμπανεβάσματα του καιρού -ειδικά τα τελευταία καλοκαίρια στη χώρα μας-, έχω μια εξομολόγηση να κάνω: δε μου αρέσει η βροχή. Ειδικά το καλοκαίρι. Και εξηγώ: αν έξω βρέχει και είναι χειμώνας, έστω και καλοκαίρι (με βαριά καρδιά το λέω αυτό) και είμαι στο σπιτάκι μου, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, παρεούλα με το Netflix, τότε όλα καλά. Λατρεύω τη βροχή και η ζωή είναι ωραία. Αλλά 9 στις 10 περιπτώσεις όταν βρέχει έξω, σημαίνει ότι πρέπει να σηκωθώ από το κρεβάτι και να πάω στην δουλειά (γιατί σε αντίθεση με την συγχωρεμένη κροίσο Gloria Vanderblit πρέπει να δουλέψω αν θέλω να απολαύσω αυτό το ποτήρι κρασί που λέγαμε).

 

Και εκεί προκύπτουν διάφορα ερωτήματα του τύπου «Τι να φορέσω για να βγω έξω όταν βρέχει;». Και καλά αν είναι χειμώνας. «Τυλίγεσαι» στα αγαπημένα σου ζεστά ρουχαλάκια, βάζεις τις μπότες σου και έξω από το σπίτι. Τώρα όμως; Που έχει 30 βαθμούς Κελσίου και βρέχει; Τι κάνεις; Και κάπως έτσι καταλήγουμε να περνάμε τις ώρες μας μπροστά από την ντουλάπα, προσπαθώντας να βρούμε κάτι να φορέσουμε που να είναι stylish μεν (ε, κρίμα να θυσιάσουμε το στιλ μας για λίγη βροχούλα) και κατάλληλα δε, για τον άστατο αυτό καιρό.

Διάβασε ακόμη: 6 office looks για να δοκιμάσεις όταν ο υδράργυρος είναι στα ύψη

Παρακάτω, λοιπόν, ο απόλυτος οδηγός «επιβίωσης» για τις ημέρες του καλοκαιριού που βρέχει.

Σωστά υφάσματα

 

Λινό τρόπικαλ φόρεμα, H&M

Κάνει που κάνει ζέστη, πρέπει να σκεφτείς και τα ρούχα που είναι κατάλληλα για τον βροχερό καιρό. Don’t worry, λίγη προσοχή να δώσεις στα υφάσματα των ρούχων σου και όλα καλά. Γενικά, επίλεξε υφάσματα από φυσικές ίνες, όπως το λινό, το τζιν και το βαμβάκι που «αναπνέουν», άρα είναι και πιο δροσερά. Επίσης, ρούχα που έχουν σχεδιαστεί για τη γυμναστική είναι μια καλή επιλογή από την άποψη ότι αν βραχείς (ή ιδρώσεις) στεγνώνουν εύκολα.

Δες ακόμη: 3 tips για να μην ιδρώνεις με τα καλοκαιρινά σου ρούχα

Ανάλαφρο αδιάβροχο

 

Light jacket, adidas

Πάλι καλά που τα διάφανα, clear, printed και neon ρούχα και αξεσουάρ είναι της μόδας και στιγμές σαν αυτές που βρέχει μπορούμε να φορέσουμε κάτι αντίστοιχο, χωρίς να θυσιάσουμε πόντους από το στιλ μας. Ένα ανάλαφρο αδιάβροχο (μπορείς να επιλέξεις με κοντά μανίκια αν θες) με κουκούλα, μπορεί να φορεθεί και σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε ούτε θα βραχεί το outfit σου, ούτε θα ζεσταθείς πολύ φορώντας το.

Aδιάβροχα παπούτσια

 

Σανδάλια από PVC, Ancient Greek Sandals

Γαλότσες ούτε να τις ακούσω δε θέλω, όταν κάνει τόση ζέστη έξω. Παρ’ όλα αυτά, ένα ζευγάρι παπούτσια από πλαστικό/ jelly υλικό μπορεί να φορεθεί άνετα, όταν βρέχει το καλοκαίρι και η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται να είναι ένα τελείως «κλειστό» παπούτσι για να κυκλοφορήσεις στον δρόμο. Υπάρχουν και ανοιχτά παπούτσια σε πλαστικό υλικό που μπορείς να υποστηρίξεις με αυτό τον καιρό που δε θα «βάλουν φωτιά» στα πόδια σου.

Δερμάτινο backpack ή τσαντάκι μέσης

 

Τσάντα μέσης με φερμουάρ, MANGO

Ένα backpack μπορεί να χωρέσει όλο σου το βιος μέσα, οπότε το προτιμάμε γενικά στις καθημερινές εμφανίσεις μας. Ακόμα και ένα τσαντάκι μέσης μπορεί να χωρέσει όλα τα απαραίτητα, ενώ αποτελεί από τα πιο hot items της σεζόν. Αυτές οι τσάντες πέρα από stylish είναι και πολύ πρακτικές, μιας και ελευθερώνουν τα χέρια μας. Και όταν βρέχει και είμαστε στον δρόμο, μια τσάντα που θα κρατήσει τα πράγματά μας με ασφάλεια, αλλά και τα χέρια μας ελεύθερα για να κρατάμε την ομπρέλα, τη χρειαζόμαστε, έτσι δεν είναι; Επίσης, το δέρμα είναι μια stylish επιλογή που ακόμα κι βραχεί δε θα πάθει τίποτα.

Ψηλόμεση culotte

 

Jupe culotte ριγέ με ζωνάκι, attrattivo

Ένα τέτοιο ρούχο είναι πολύ πρακτικό για τις βροχερές μέρες του καλοκαιριού. Το μήκος τoυ που σταματάει λίγο πριν τον αστράγαλο είναι το καταλληλότερο για τέτοιες περιπτώσεις, γιατί είναι μακρύ αρκετά ώστε να μη βραχεί όταν περπατάς στον δρόμο και κοντό τόσο-όσο, ώστε να είναι δροσερό. Επίσης ρούχα σαν μια culotte που έχουν «χώρο» και δεν κολλάνε στο σώμα είναι πιο δροσερά, βασικό στοιχείο, μιας και όταν βρέχει έχει πολλή υγρασία.

(Bonus απαραίτητο item) Μίνι ομπρέλα

 

Μίνι ομπρέλα με τύπωμα, Moschino

«Να πάρω ομπρέλα μαζί μου ή να μην πάρω;», αναρωτιέσαι συχνά. Να πάρεις, ειδικά αν είμαι μια μίνι σε μέγεθος. Ούτε χώρο πολύ θα πιάσει στην τσάντα σου, ούτε πολύ βάρος θα προσθέσει. Μια πολύχρωμη (άρα fun και stylish), μίνι ομπρέλα είναι must τις βροχερές καλοκαιρινές ημέρες.

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree