TRENDS

Trend Alert: 10 φόρμες εργασίας που θέλουμε τώρα στην ντουλάπα μας

ImaxTree

«Η δουλειά κάνει τους άντρες», έλεγε με στερεοτυπική διάθεση, το λαϊκό άσμα του Δημήτρη Ευσταθίου, θέλοντας να μιλήσει για την εργατική τάξη την δεκαετία του '60 στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι δε θέλουμε να κρίνουμε τους στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά σήμερα ένα τέτοιο verse, ηχεί κάπως περίεργα στ' αυτιά μας. Και αυτό, γιατί σα γυναίκες νιώθουμε την ανάγκη να υπερασπιστούμε το γένος μας και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο, πως και εμείς οι γυναίκες δουλεύουμε σκληρά, όχι μόνο τώρα, αλλά αρκετά χρόνια, προσπαθώντας παράλληλα να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν σε αυτήν την κοινωνία.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά από τότε και γυναίκες σε όλο τον κόσμο απασχολούνται σε διάφορες θέσεις εργασίας αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο οι άντρες που μπορούν να συνεισφέρουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Έχουμε ακόμη μπόλικο δρόμο μπροστά μας, μέχρι να αποβάλλουμε τελείως τα στερεότυπα του τύπου «μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι αστροναύτης- αυτή είναι δουλειά για άντρες» κτλ., παρ’ όλα αυτά, σιγά-σιγά η αλλαγή έρχεται.

Η μόδα έχει μεγάλο ρόλο σ’αυτό. Οι τάσεις που προκύπτουν στην γυναικεία μόδα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε πλέον το γυναικείο ντύσιμο, εκφράζει όλα όσα θα θέλαμε να δούμε κοινωνικά ν’ αλλάζουν. Ίσως γι’ αυτό και οι εργατικές φόρμες να είναι τάση.

ImaxTree

Celine SS’19/ImaxTree

Βλέποντας αυτό το ρούχο που έχει ταυτιστεί με αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως «ανδρικά επαγγέλματα», να παρουσιάζεται από το σπουδαίους οίκους, όπως ο Celine ή ο Giambattista Valli, ως ένα trendy γυναικείο ρούχο, έχει μια μικρή δόση επανάστασης σε αυτό.

ImaxTree

Giambattista Valli SS’19/ImaxTree

Η μόδα έχει αυτήν τη δύναμη εξάλλου, και όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, το στηρίζουμε. Το ίδιο και γυναίκες, όπως η Victoria Beckham και η Bella Hadid οι οποίες έχουν ανακαλύψει τη γοητεία αυτού του τόσο χρηστικού ρούχου και το έχουν ήδη συμπεριλάβει στις εμφανίσεις τους.

Για να μη μένεις στην «απ’ έξω», λοιπόν, σου βρήκαμε τις 10 πιο κουλ φόρμες εργασίας, για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου. Εργάζεσαι σκληρά, εξάλλου. Το αξίζεις.

 

Oλόσωμη φόρμα από denim, MANGO

 

Ριχτή ολόσωμη φόρμα, BSB

 

Bαμβακερή φόρμα, Alex Mill

 

Ολόσωμη φόρμα με ζώνη στην μέση, Weekday

 

Λινή ολόσωμη φόρμα, H&M

 

Overall jean με ζώνη, attrattivo

 

Φαρδιά ολόσωμη φόρμα με ζώνη, ZARA

 

Ολόσωμη φόρμα με ελαστική μέση, Tom Tailor

 

Tζιν φόρμα, Ganni

 

Oλόσωμη φόρμα από Tencel με τσέπες, Bershka

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree