STYLING TIPS

3 τρόποι να κάνεις την ντουλάπα (άρα και τα ρούχα σου) να μυρίζουν τέλεια

ΙΜΑΧ TREE

Είμαι της άποψης ότι η ντουλάπα μιας γυναίκας, λέει πολλά για τον χαρακτήρα και το στιλ της. Πιστεύω ότι είναι ο «καθρέφτης» της -ενδυματολογικής- ψυχής μας.

Αν το στιλ μιας γυναίκας είναι προσεγμένο, τότε και η ντουλάπα της είναι πιθανό να έχει τον ίδιο αντίκτυπο. Σαν άνθρωπος που διατηρεί την ντουλάπα της σε “ΟΚ” πλαίσια, που σημαίνει ότι ποτέ δεν είναι τελείως ακατάστατη, αλλά ποτέ και στην εντέλεια, νιώθω ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει και το στιλ μου. Κάτι που επίσης, με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και που «συνεχίζεται» μέχρι και στις εμφανίσεις μου, είναι το να μυρίζω ωραία και εγώ και τα ρούχα μου.

Δες ακόμη: Φτιάξε τη ντουλάπα σου σε 10 βήματα

Αν και δεν είναι κάτι που πάντα καταφέρνω να «υιοθετώ» (κάποια στιγμή όλοι θα ιδρώσουμε, θα λερώσουμε τη μπλούζα ή τα παπούτσια μας), θέλω, τουλάχιστον, η ντουλάπα μου να μυρίζει όμορφα. Αυτό το καταφέρνω άλλοτε με diy «γιατροσόφια» και άλλες φορές με τα κατάλληλα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και που κάνουν την ντουλάπα μου να μοσχοβολάει, ενώ τα ρούχα μου είναι προστατευμένα από τον σκόρο.

DIY αρωματικά χαρτομάντιλα

Αντί να ψεκάσεις την ντουλάπα σου με άρωμα που μπορεί να προσφέρει μια αρκετά έντονη μυρωδιά η οποία θα εξασθενήσει μετά από λίγη ώρα, τότε μπορείς να κάνεις τα δικά σου αρωματικά μαντηλάκια τα οποία θα διατηρήσουν το άρωμα για περισσότερο καιρό. Ψέκασε ένα χαρτομάντιλο ή βαμβάκι με το αγαπημένο σου άρωμα, άφησέ το να στεγνώσει καλά και έπειτα τοποθέτησέ τα σε διάφορα σημεία της ντουλάπας αλλά και στα συρτάρια. Όταν η μυρωδιά του αρώματος εξασθενήσει μπορείς να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία με το ίδιο και με διαφορετικό άρωμα κάθε φορά.

Κόκκοι καφέ

Ο καφές απορροφά τις άσχημες οσμές, ενώ μυρίζει φανταστικά. Βάλε σε ένα σακουλάκι μερικούς κόκκους καφέ και κάνε μερικές τρύπες με ένα ψαλίδι έτσι ώστε να «βγαίνει» η μυρωδιά προς τα έξω. Φρόντισε να ανανεώνεις τους κόκκους μία φορά τον μήνα, γιατί χάνουν το άρωμα τους.

Αρωματικές κρεμάστρες

Ένα φανταστικό τρικ για να κάνεις τα ρούχα σου να μοσχοβολάνε, είναι να τα κρεμάς σε αρωματικές κρεμάστρες. Υπάρχουν τέτοιες κρεμάστρες στην αγορά, οι οποίες όχι μόνο θα κάνουν την ντουλάπα να μυρίζει ωραία, αλλά θα προστατεύουν τα ρούχα σου από τον σκόρο.