Οι 3 χρυσοί κανόνες του shopping, για αγορές που δε θα μετανιώσεις ποτέ

Main Image

Για να κάνεις αγορές που δε θα μετανιώσεις ποτέ ακολούθησε τους βασικούς κανόνες.

Ας πούμε, ότι είμαι από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο όριο της εξάρτησης, όσον αφορά στο shopping. Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι μου αρέσει πολύ η μόδα ή απλά το ότι είμαι ένα καταναλωτικό ον που δεν μπορεί να περάσει εβδομάδα χωρίς ν' αγοράσει τουλάχιστον ένα ζευγάρι κάλτσες.

ADVERTISING

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κι ένας τρίτος παράγοντας που με κάνει να λατρεύω τα ψώνια. Νομίζω ότι είναι τελικά το τελετουργικό που πάει πακέτο με το shopping. Το γεγονός ότι θα βρεθώ με τον καλύτερό μου φίλο, θα κάνουμε βόλτα στην πόλη και με ένα καφέ στο χέρι, θα ξεκινήσουμε την γνωστή «ας ρίξουμε μια ματιά και σε αυτό το μαγαζί» ρουτίνα, είναι αυτό που απολαμβάνω περισσότερο και που τελικά με ωθεί να ψωνίσω.

Έχοντας, απ' ό,τι καταλαβαίνεις, μια εμπειρία στον τομέα αυτό και έχοντας κάνει πολλές αγορές που έχω μετανιώσει, πιστεύω ότι έχω βρει τελικά το μυστικό για έξυπνο shopping. Δεν είναι τόσο ένα «μυστικό», όσο κάποιοι κανόνες που νομίζω ότι βρίσκουν εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις και σε όλους του τύπους shopper, ακόμα και σε εμένα που συχνά είμαι παρορμητική με τις αγορές μου. Ό,τι κι αν έχεις σκοπό να ψωνίσεις, όποια κι αν είναι τα γούστα σου, οι παρακάτω 3 κανόνες είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν να κάνεις αγορές που δε θα μετανιώσεις ποτέ.

Μην αγοράζεις κάτι που δεν σου κάνει

Μπορεί να βρήκες ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ που σου αρέσει πάρα πολύ. Αν το item αυτό δε σου κάνει ή δεν εφαρμόζει άψογα πάνω σου, τότε μην το αγοράσεις. Σκέψεις του τύπου «ίσως να μπορέσω να το μεταποιήσω στην μοδίστρα», δεν είναι οι χρήσιμες, ειδικά όταν πρόκειται να κάνεις μια καινούργια αγορά και να ξοδέψεις χρήματα. Ό,τι δε σου κάνει δεν το αγοράζεις. Απλά τα πράγματα. Κάποια καλύτερη αγορά θα προκύψει στο μέλλον.

ADVERTISING

Inline Image

Μην αγοράζεις κάτι απλά επειδή είναι σε έκπτωση

Ναι, το ξέρω είναι πολύ δελεαστικό να κάνεις μια τέτοια αγορά, αλλά δεν είναι πάντα και η πιο έξυπνη. Θα βρεθείς να ξοδεύεις πολλά χρήματα σε άσκοπες αγορές, απλά επειδή ήταν σε έκπτωση. Το να ψωνίζεις ρούχα που έχεις πραγματικά ανάγκη την περίοδο των εκπτώσεων είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση, το ν' αγοράζεις όμως ένα προϊόν, απλά επειδή ήταν στη μισή τιμή, δεν είναι.

Μην ψωνίζεις με κακή διάθεση

Inline ImageΙmaxTree

Ο όρος ''shopping therapy'' έχει εφευρεθεί για τους λάθος λόγους. Το γεγονός ότι τo shopping θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα, μπορεί εν μέρει να ισχύει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ενδίδουμε σε αυτό το συναίσθημα. Όταν νιώθουμε στενοχώρια ή ακόμα κι όταν πιστεύουμε ότι δεν έχουμε τι να φορέσουμε και πάμε για ψώνια, δεν κάνουμε αγορές με καθαρό μυαλό. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα να σπαταλάμε πολλά χρήματα σε αγορές που μετά από λίγο, αφού νιώσουμε καλύτερα, θα μετανιώνουμε. Φρόντισε, λοιπόν, να είσαι σε καλή διάθεση όταν πας για ψώνια, και να έχεις πηγαίνεις στα μαγαζιά στοχευμένα. Τι έχει ανάγκη η γκαρνταρόμπα σου; Ποιες είναι οι ελλείψεις της; Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα θα κάνεις μόνο έξυπνες αγορές.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

ADVERTISING

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΙΣ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΟΥ

Κάποιες φορές απλά θέλουμε να φορέσουμε όμορφα παπούτσια. Ζητάμε πολλά;

ΤΟ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΑΡΗ. ΔΙΠΛΟ ΤΥΡΙ ΚΥΡ ΣΤΕΦΑΝΕ

Βάλε όσο τυρί θέλεις στο τοστ και μη φοβηθείς πως θα λερώσεις την τοστιέρα.

ΤΑ 2 ΠΙΟ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΖΩΔΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

Οι πεσιμιστές του ζωδιακού κύκλου.

ΤΑ 10+1 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥΔΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Powder players: συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας αρωματικές επιλογές που μυρίζουν πούδρα και καθαριότητα

Η ΠΙΟ ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΝΟΙΞΗ

Αυτή η απόχρωση σημείωσε 1,077% στις αναζητήσεις των χρηστών στο Pinterest.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2019 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.