OUTFITS

5 τάσεις που δε βαριόμαστε με τίποτα

IMAXTREE

Αυτή την περίοδο, στις εμφανίσεις μας, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα λεοπάρ μοτίβα, τα '90s εμπνευσμένα tie-dye t-shirts, οι καουμπόικες μπότες, τα παστέλ ρούχα και τα ποδηλατικά σορτσάκια. Κάνοντας όμως μια αναδρομή στο παρελθόν (μην ανησυχείς δεν θα πάμε πολύ μακριά, μόλις μερικούς μήνες πριν) θα δεις ότι τα πράγματα ήταν αλλιώς. Τα ρούχα που φορούσαμε είχαν άλλο vibe, διαφορετική αισθητική. Αυτό συμβαίνει με τις τάσεις. Το τι είναι "in" μπορεί μερικούς μήνες μετά, να μην θεωρείται επίκαιρο, με αποτέλεσμα τα ρούχα της ντουλάπας μας αλλά και το ίδιο το στιλ μας, ν' αλλάζει διαρκώς.

Σαφώς, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει, πάση θυσία, να κάνουμε. Δεν χρειάζεται ν’ ακολουθούμε τυφλά τις τάσεις και ν’ αγοράζουμε ρούχα που, αν δεν μας αρέσουν αρκετά, γνωρίζοντας ότι θα τα φορέσουμε μόνο για λίγους μήνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλό είναι να μην επενδύουμε σε ακριβά ρούχα που δεν ξέρουμε αν θα είναι μέρος των μελλοντικών μας εμφανίσεων. Η αγορά προσφέρει και πιο οικονομικές επιλογές, επιτρέποντάς μας να πειραματιστούμε με μια τάση, χωρίς να χρειάζεται να πολυσκεφτούμε αν το ρούχο που αγοράζουμε θα συνεχίσουμε να φοράμε για καιρό.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ρούχα και αξεσουάρ που εξυπηρετούν αυτό τον σκοπό. Δεν αναφέρομαι στα “staples” της γυναικείας γκαρνταρόμπας (=ρούχα διαχρονικά που όλες πρέπει να έχουμε στην ντουλάπα μας), αλλά σε trends που φορούσαμε πριν μερικούς μήνες. Υπάρχουν, λοιπόν, οι «τάσεις» αυτές, που ακόμη κι αν τυπικά, δεν είναι θα έπρεπε ν’ αποκαλούμε ως trends (αφού από τους experts της μόδας δεν θεωρούνται ως οι πιο επίκαιρες), πολλές γυναίκες συνεχίζουν να τις φοράνε. Οι παρακάτω είναι μερικές απ’ αυτές. Πρόκειται, για ρούχα και αξεσουάρ που φορούσαμε πριν 6 μήνες, 1 χρόνο κ.ο.κ. και που συνεχίζουμε να φοράμε μέχρι και σήμερα. Απ’ ότι φαίνεται, δεν θα βαρεθούμε ποτέ αυτές τις τάσεις. Και λογικό είναι. Έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Λευκό τζιν

ImaxTree

ImaxTree

Τo λευκό τζιν έκανε ένα comeback πριν μερικούς μήνες και από τότε δεν έχουμε σταματήσει να το φοράμε. Ειδικά, αυτή τη σεζόν, από το να φορέσεις ένα μπλε ή μαύρο τζιν, το λευκό είναι μια πολύ καλή εναλλακτική. Προσφέρει απαράμιλλη κομψότητα, ειδικά αν το συνδυάσεις με ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το καφέ, το μπλε, το ριγέ μοτίβο, αλλά και το κρεμ.

Αξεσουάρ μαλλιών

ImaxTree

ImaxTree

Αν και για τους fashion experts τα αξεσουάρ για τα μαλλιά τυπικά δεν θεωρούνται πια τάση, πάρα πολλές γυναίκες συνεχίζουν να τα φοράνε. Πολλά brands και e-shops μάλιστα, συνεχίζουν να προσφέρουν νέα σχέδια, με τα κλιπς με πέρλες να έχουν την τιμητική τους αυτή τη σεζόν και να φοριούνται από όλες τις fashionistas.

Πέρλες

ImaxTree

ImaxTree

Και μιας και μιλάμε για πέρλες, η κλασική αυτή πέτρα, φοριέται πολύ και σαν κόσμημα. Πολλές γυναίκες επιλέγουν σκουλαρίκια με πέρλες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα σχέδια που φορούν είναι συνηθισμένα. Νέες, σύγχρονες εκδοχές κοσμημάτων με πέρλες έχουν κατακλύσει την αγορά, προσφέροντας ασυνήθιστα σχέδια.

Κίτρινο χρώμα

ImaxTree

ImaxTree

Αν και το “lemon yellow” θεωρείται από τις μεγαλύτερες τάσεις στα χρώματα για φέτος, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλούμε το κίτρινο trend. Πολλές γυναίκες το φοβούνται σαν απόχρωση, αλλά αν βρεις την σωστή τονικότητα για την επιδερμίδα σου, θα γίνει από τ’ αγαπημένα σου χρώματα. Από total looks με κίτρινα ρούχα, μέχρι και σαν λεπτομέρεια σε ένα σύνολό σου, αυτό το χρώμα συνεχίζει ακόμα και σήμερα να κάνει τις εμφανίσεις μας ξεχωριστές.

Μονόχρωμα σύνολα

ImaxTree

ImaxTree

Τα πρωινά που κοιτάς την ντουλάπα σου και λες «δεν έχω τι να φορέσω», ένα μονόχρωμο σύνολο, σώζει την κατάσταση. Ίσως γι’ αυτό να επιμένει αυτή η τάση να φοριέται ακόμα και σήμερα, παρ’ όλο που θεωρούνταν “in”, πριν δύο σεζόν. Ό,τι μας κάνει την ζωή πιο εύκολη συνεχίζουμε να το φοράμε. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree