Η Cristina Constadache σου στέλνει κάθε μέρα μηνύματα στο Viber (και ελπίζει να μην σε ενοχλεί)

Main Image

Έχεις σκεφτεί ποιος κρύβεται πίσω από το αγαπημένο σου messaging app;

Καθημερινά πιάνουμε το smartphone στα χέρια μας περίπου 2.617 φορές και τις περισσότερες από αυτές, το κάνουμε για να στείλουμε κάποιο μήνυμα στην κολλητή/ στον φίλο μας ή για να δούμε τι λέγεται στο group chat της δουλειάς.

Η σχέση μας με το κινητό και το Internet έχει εξελιχθεί πλέον σε σχέση εξάρτησης και δεν κάνουμε βήμα χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε online συνέχεια- έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα apps που χρησιμοποιείς καθημερινά; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς έφτασαν στην οθόνη σου τα χαριτωμένα stickers του Viber και πώς έχεις τη δυνατότητα να διαβάζεις άρθρα μέσω της εφαρμογής που δημιουργήθηκε αρχικά για να μιλάς στο τηλέφωνο;

ADVERTISING

Όλες αυτές τις λεπτομέρειες, που πιθανώς δεν σε έχουν απασχολήσει ποτέ, αποφασίσαμε να συζητήσουμε με την πλέον ειδική στο θέμα, την Cristina Constadache. "Ποια είναι η Cristina" σε ακούω να ρωτάς και από πού και ως πού σου στέλνει μηνύματα καθημερινά στο Viber; Η Cristina, προφανώς δεν σου στέλνει απευθείας μηνύματα, απλά ούσα Αντιπρόεδρος της Global Partnerships στην Viber, διευθύνει, ορίζει και καθοδηγεί τις δραστηριότητες που εξασφαλίζουν την επιτυχία της εταιρείας στις παγκόσμιες συνεργασίες και στη διαφήμιση σε πάνω από 800 εκ. χρήστες του Viber.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί την θαυμάζουμε. Μιλάμε για μια γυναίκα που έχει καταφέρει μέσα σε 10 χρόνια να βρεθεί σε ηγετικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες (Cheetah Mobile, Mobpartner και Aedgency) και να βοηθήσει με τον τρόπο της την ανάπτυξη των online media όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το Viber και τα social media γενικότερα.

- Πώς είναι να είσαι γυναίκα σε μια διευθυντική θέση σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο;

Πιστεύω πως το φύλο δεν έχει σημασία, όσο είσαι πιστός στον εαυτό σου. Έχω τη δική μου φωνή, τη δική μου γνώμη και τη δική μου οπτική γωνία, και δεν φοβάμαι να τη χρησιμοποιήσω και να πω αυτό που σκέφτομαι. Για μένα, είναι σημαντικό να είσαι αυθεντικός και να μην παριστάνεις ποτέ ότι είσαι κάτι ή κάποιος άλλος από αυτό που είσαι.

ADVERTISING

- Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κάποια εμπόδια σχετικά με αυτό; Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε γυναίκες που θέλουν να μπουν στο χώρο;

Εμπόδιο εξ' ορισμού είναι μόνο αυτό που αντιλαμβάνεσαι εσύ ως τέτοιο. Δυστυχώς, είναι αρκετά συνηθισμένο, ειδικά ανάμεσα στις γυναίκες, να παίρνουν προσωπικά τα πράγματα και να επικεντρώνονται στα συναισθήματα αντί στα γεγονότα. Το κλειδί για την επιτυχία είναι να επικεντρωθείς στις ανάγκες της δουλειάς και στους στόχους, να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις. Καλό θα ήταν όλοι να ορίζουν οι ίδιοι τι σημαίνει για εκείνους επιτυχία, ώστε να αφιερώσουν το χρόνο και τις προσπάθειές τους δουλεύοντας προς αυτό το στόχο.

 Το να σε απασχολούν συνέχεια διάφορες έγνοιες δεν κάνει ποτέ καλό- είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα.

- Έχετε πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε διεθνή media σε διάφορες θέσεις. Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που έχετε παρατηρήσει στη συμπεριφορά μας στο internet;

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην ιντερνετική μας συμπεριφορά είναι η μετάβασή μας στο κινητό, η έκρηξη των smartphones και η ανάπτυξη των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging). Όταν ξεκίνησε το messaging, οι καταναλωτές τις χρησιμοποιούσαν (τις εφαρμογές) για να μιλάνε, να κουβεντιάζουν. Έκτοτε, επεκτάθηκε από το chatting στο voice calling, στο video calling, στα ομαδικά chats, στην ανταλλαγή φωτογραφιών, το banking, τις online κρατήσεις. Και αυτό είναι κοινό trend για όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το πόσο αναπτυγμένη είναι μια χώρα. Επίσης, η χρήση των κινητών συσκευών έχει γίνει πολύ πιο προσωπική και έτσι οι έμποροι χρειάζεται να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα.

- Ποιο είδος διαφήμισης θεωρείτε το πιο πετυχημένο αυτή την περίοδο, ποιο είναι το πιο κοινό λάθος στη διαφήμιση διεθνώς και τι πρέπει να κάνει κάποιος για να το αποφύγει;

Οι πιο πετυχημένοι τύποι διαφήμισης είναι αυτοί που δεν είναι ενοχλητικοί και προσφέρουν αξία στους καταναλωτές, όπως προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς στο Viber. Όπως έλεγα και πιο πριν, οι έμποροι χρειάζεται να επανεφεύρουν τις στρατηγικές και τους μηχανισμούς τους στο messaging- από το ένα σε πολλά- σε εκείνες που προσφέρουν αποτελεσματικά με βάση εξατομικευμένες στρατηγικές, αντί για ενιαίες λύσεις.

Το εύρος προσοχής των καταναλωτών έχει μειωθεί πολύ, καθώς και ο έλεγχος που έχουμε στην επιλογή της διαφήμισης με την οποία ασχολούμαστε. Πρόκειται για μια πρόκληση, αλλά και μια τεράστια ευκαιρία για τα brands, καθώς οι καταναλωτές στους οποίους απευθύνονται (τα brands) δίνουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ συναισθήματος και χρησιμότητας είναι η συνταγή για επιτυχία. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για αυτό είναι τα αυτοκόλλητα Viber, τα οποία δίνουν χαρακτήρα στη συζήτηση μεταξύ των χρηστών μας- δημιουργώντας ένα περιβάλλον για ανταλλαγή συναισθημάτων ενώ παράλληλα είναι πολύ αποτελεσματικά εργαλεία προώθησης των brands που μοιράζονται το περιεχόμενό τους με τον κόσμο σε καθημερινή βάση.

- Πιστεύετε πως το μέλλον της διαφήμισης βασίζεται στα social media και κατ' επέκταση στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging) ;

Πιστεύω πως το messaging προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για διαφήμιση από ό,τι οι άλλοι τύποι των media. Και αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγο: αν εξετάσετε τα είδη των εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, το χρόνο που σπαταλούν σε διάφορες εφαρμογές και τι κάνουν σε αυτές, θα δείτε ότι οι χρήστες συνήθως έχουν πάνω από 20 εφαρμογές στο κινητό τους, αλλά χρησιμοποιούν συγκεκριμένες σε τακτική βάση. Αυτές που χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά είναι οι εφαρμογές messaging. Αυτή είναι μια παγκόσμια τάση και ο λόγος είναι ότι στις εφαρμογές των social μοιράζεσαι πράγματα με μια κοινότητα χρηστών, ενώ στις εφαρμογές messaging επικοινωνείς μόνο με συγκεκριμένα άτομα που θέλεις, έτσι χρησιμοποιείς και το Viber μέσα στην μέρα σου.

- Ποια είναι η καλύτερη χρήση ενός Δημόσιου Λογαριασμού στο Viber κατά τη γνώμη σας; Είναι αρκετό το να μοιράζεσαι το περιεχόμενό σου με τους χρήστες ή χρειάζεται να επενδύσεις στη δημιουργία προσαρμοσμένων αυτοκόλλητων;

Οι δημόσιοι λογαριασμοί είναι κανάλια εκπομπής, ένας μοναδικός χώρος όπου τα brands επιλέγουν να μοιράζονται περιεχόμενο με τους καταναλωτές και είναι ο τρόπος με τον οποίο, γίνονται μέρος της καθημερινής επικοινωνίας των καταναλωτών. Είναι ο πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας. Όταν τα brands επιλέγουν να κάνουν μια ολοκληρωμένη καμπάνια με δημόσιους λογαριασμούς, αυτοκόλλητα, chatbots και διαφημιστικές θέσεις στο portfolio τους, τότε έχουν μεγαλύτερη επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία μας με την ποδοσφαιρική ομάδα της Barcelona, η οποία χρησιμοποίησε πλήρως την πλατφόρμα μας και παρείχε εξαιρετικό περιεχόμενο και κανάλια επικοινωνίας με τους καταναλωτές.

Έχουμε επίσης σημειώσει μεγάλη επιτυχία με την πρόσφατη καμπάνια της Shakira και την προώθηση της επερχόμενης περιοδείας της, El Dorado. Η ομάδα της χρησιμοποίησε το Δημόσιο Λογαριασμό της στο Viber για τη διανομή προωθητικών κωδικών, αυξάνοντας έτσι την προπώληση εισιτηρίων 11% μέσα σε λίγες ημέρες. Επίσης κυκλοφόρησαν ένα πακέτο αυτοκόλλητων στους followers του λογαριασμού της, που αύξησε τη σχέση των ήδη υπαρχόντων με αυτόν αλλά και δημιούργησε μια νέα βάση followers στο Viber. Το chatbox κρατούσε σε εγρήγορση το κοινό, θέτοντας συνέχεια ερωτήσεις, π.χ με ποιο τραγούδι να άνοιγε την περιοδεία, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να συμμετέχουν σε challenges και να κερδίσουν δώρα.

- Πώς διαφέρει το Viber από τις υπόλοιπες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging);

Το Viber ξεκίνησε το 2010 ως μια τηλεφωνική εφαρμογή και η αποστολή μας ήταν πάντα να συνδέουμε τον κόσμο ελεύθερα σε ανταγωνιστικές τιμές. Επιπλέον, η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι απόλυτα ασφαλής- χρησιμοποιείται End-to-end encryption (E2EE)- οπότε δεν αποθηκεύουμε, δεν σαρώνουμε, ούτε μοιραζόμαστε κανένα από τα δεδομένα των καταναλωτών μας, γεγονός που είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας.

- Κλείνοντας, μπορείτε να μου δώσετε μερικές προβλέψεις σχετικά με το μέλλον του digital marketing;

Η αυτοματοποίηση θα εξελιχθεί περισσότερο και θα παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο, όχι μόνο για τους εμπόρους αλλά και όσον αφορά στην πραγματοποίηση διάφορων σύνθετων καθηκόντων, ακόμη και στη λήψη αποφάσεων. Επίσης η τεχνολογία φωνητικής ενεργοποίησης και οι συσκευές, όπως τα κινητά μας, θα εξελιχθούν αρκετά και πολλές από τις ενέργειες που κάνουμε γραπτώς θα γίνονται πλέον με φωνητικές εντολές.

ADVERTISING

ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Για εσένα που ψάχνεις κάτι ξεχωριστό για τα νύχια σου.

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ HARRY ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΜΑΥΡΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Για ποιο λόγο ο πρίγκιπας Harry φορά βέρα στο αριστερό και μαύρο δαχτυλίδι στο δεξί.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ

Θα πρέπει να σε διακόψω, αλλά θα είναι για το καλό σου.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΟ ΛΑΘΟΣ

Οι ξύλινες πόρτες χρειάζονται μία παραπάνω φροντίδα. Προσοχή στο καθάρισμα.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΓΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά κραγιόν που πήραμε στα χέρια μας τελευταία.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.