CELEBRITIES

Μυριέλλα Κουρεντή: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την παίκτρια του Survivor που έχει μπει στο στόχαστρο

Instagram.com/myriella_kourenti_official

Το όνομα της Μυριέλλας Κουρεντή βρισκόταν στη λίστα με τους 12 παίκτες που θα πλαισίωναν την ομάδα των Διασήμων του Survivor 2022. Πράγματι, ανάμεσα στις 6 παίκτριες που απαρτίζουν την ομάδα των Διασήμων είδαμε και την Μυριέλλα Κουρεντή, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει μπει στο στόχαστρο των συμπαικτών της. Την κατηγορούν πως προσπαθεί να πιάσει φιλίες με την αντίπαλη ομάδα.

Οι φιλικές επαφές που έχει, λοιπόν, η Μυριέλλα Κουρεντή με κάποιους παίκτες των Μαχητών και, πιο συγκεκριμένα, με τον Γιώργο Κατσαούνη, εκνεύρισαν τους συμπαίκτες της. Η Αθηνά Ευμορφιάδη, μάλιστα, έκανε λόγο για «στρατηγική». «Δεν είναι στρατηγική. Τους μιλώ ανθρώπινα και τους λέω γεια. Οπότε τι συζήτηση; Επειδή ρώτησα την Πελαγία αν είναι καλά και για τον τραυματισμό της; Σίγουρα ενοχλήθηκαν τα παιδιά που κάνουν πιο ανταγωνιστικά και σκληρά αθλήματα έξω, όπως η Αθηνά κι ο Γιωρίκας», απάντησε η Μυριέλλα Κουρεντή, υπερασπιζόμενη τον εαυτό της. Μέχρι να λυθεί η παρεξήγηση μεταξύ τους,ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την 33χρονη παίκτρια, για την οποία «το Survivor είναι ένα στοίχημα».

Ο Βαλάντης, επίσης, ήταν αυτός που αποκάλυψε το ενδεχόμενο ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσα στη Μυριέλλα Κουρεντή και τον Γιώργο Κατσαούνη.

Η Μυριέλλα Κουρεντή έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές τηλεοπτικές σειρές

Μπορεί τώρα να ρίχνεται στους στίβους μάχης, όμως η ίδια είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Νίκου Βασταρδή, Θεμέλιο κι έχει «περάσει» από πολλές ελληνικές, τηλεοπτικές σειρές ανά τα χρόνια. Οι σειρές Ελεύθερη Σχέση 2018 (Open), Παρθένα Ζωή 2017 (ΑΝΤ1), Έλα στη Θέση μου 2016 (Alpha), Τη Μάνα μου τη Λένε Γιάννη 2013, Κλεμμένα Όνειρα 2011 (Mega), Ο πόλεμος των άστρων: Παρθένος Μία 2010 (ANT1), Mega friday all-nighters 2009 (Mega), Γ4 2008 (Alpha), Η πολυκατοικία 2008 (Mega), 1 Μήνας και Κάτι 2007 (Mega), είναι ανάμεσα στις σειρές που ίσως θυμάσαι τη Μυριέλλα Κουρεντή σε κάποιον ρόλο.

Η ίδια έχει λάβει μέρος και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Οι Διαδρομές (2007), RENT The Musical (2010) στο Θέατρο Σφεντόνα, Ο Ορέστης και ο Σκύλος (2013) όπου περιόδευσε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, Προμηθέας Δεσμώτης στο Θέατρο Δία Δύο (την ίδια χρονιά), Δε Σε Θέλω τη σεζόν 2013-14 στο Θέατρο Badminton και Θα περάσει κι αυτό τη σεζόν 2014-2015 στο ίδιο θέατρο, είναι ανάμεσά τους.

Η Μυριέλλα Κουρεντή είναι μπαλαρίνα, κολυμβήτρια και τραγουδίστρια

Εκτός από αναγνωρισμένη ηθοποιός, η Μυριέλλα Κουρεντή έκανε για 14 χρόνια κλασσικό μπαλέτο. Η ίδια είναι κάτοχος Διπλώματος Proficiency του συστήματος Royal Academy of Dancing. Συνεχίζοντας στον τομέα του αθλητισμού, για 12 χρόνια έκανε Πρωταθλητισμό στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση, ενώ 4 χρόνια εξασκούνταν στο ερασιτεχνικό τραγούδι με αυτοδημιούργητη μπάντα. Έχει, επίσης, παρακολούθηση και μαθήματα κιθάρας. Την λες και πολυτάλαντη.

Την έχεις δει στο J2US και στο Dancing with the Stars

Το 2014, η Μυριέλλα Κουρεντή έλαβε μέρος στο show J2US που τότε προβάλλονταν στο Mega ως διαγωνιζόμενη, έχοντας ως coach του τραγουδιστή Γιώργο Παπαδόπουλο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η ίδια λαμβάνει συμμετοχή στο Dancing With The Stars του ΑΝΤ1 με partner τον χορευτή Τάσο Ρούσσο και αποχωρεί από τον διαγωνισμό έχοντας την 13η θέση. Παρουσιάστρια τότε, ήταν η Ευαγγελία Αραβανή, ενώ στο green room τους διαγωνιζόμενους υποδεχόταν ο Σάββας Πούμπουρας. Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι: Αλέξης Κωστάλας, Γκαλένα Βελίκοβα, Ελεονώρα Μελέτη και Γιώργος Λιάγκας.

Η απώλεια που της στοίχισε

Μιλώντας σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Μυριέλλα Κουρεντή είχε μιλήσει για την απώλεια του συντρόφου της που της κόστισε, αλλά την έκανε να συνειδητοποιήσει πολλά πράγματα για τον εαυτό της. «Δεν δέχτηκα ποτέ ξανά τόσο μεγάλο πόνο στη ζωή μου, σίγουρα. Ήταν ο πρώτος μεγάλος χαμός που έζησα. Ήταν απρόβλεπτο, κανείς δεν το περίμενε. Έγινε το 2010.

Είμαι μία χαρά τώρα. Έχουν περάσει 8 χρόνια δημιουργικά. Έψαξα πολλά που αφορούσαν τον εαυτό μου. Αναθεώρησα πολλά πράγματα και μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω τη δραματική, σκοτεινή, μελαγχολική μου πλευρά. Μέχρι τότε ήμουν ένα παιδί πάρα πολύ χαρούμενο, ήμουν σ’ ένα δικό μου κόσμο. Η απώλεια αυτή με γείωσε. Μ’ έκανε να γίνω και καλύτερη καλλιτέχνιδα, λόγω της εμπειρίας που έζησα. Πίστεψα περισσότερο στον εαυτό μου όταν βγήκα από αυτή τη διαδικασία. Με βοήθησε πάρα πολύ η οικογένεια μου. Μετά από καιρό πήγα να μιλήσω μ’ έναν ψυχίατρο-ψυχαναλυτή, κάναμε ψυχοθεραπεία και μου έκανε πάρα πολύ καλό. Ακόμα και να μην είχε συμβεί αυτό, η ζωή μου θα με είχε βγάλει στο δρόμο της ψυχοθεραπείας, γιατί βοηθάει», είχε αναφέρει η Μυριέλλα Κουρεντή χαρακτηριστικά.

Το σκηνικό με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ο πρώην ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πέτρος Φιλιππίδης, που προφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2021, μετά την απολογία του για τις τρεις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί σε βάρος του και αφορούν κακουργηματικές πράξεις οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί. Πρόκειται για κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΕΓΩ, η Μυριέλλα Κουρεντή μίλησε για τη δική της εμπειρία. Η ίδια αναφέρθηκε στην παρ’ ολίγον συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη και ταυτόχρονα έκανε μία αποκάλυψη όταν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, ο ηθοποιός μίλησε προσβλητικά για υπάλληλο μπροστά της.

Μυριέλλα Κουρεντή: «Ήταν ένα ραντεβού στο οποίο πήγα ντυμένη με πολύ φαρδιά και καθόλου προκλητικά ρούχα»

«Ήταν ένα ραντεβού στο οποίο πήγα ντυμένη με πολύ φαρδιά και καθόλου προκλητικά ρούχα. Είχα ακούσει διάφορα, όπως και για όλους αυτούς. Ο κόσμος στο χώρο μας γνώριζε γι’ αυτούς. Αυτό που δεν μου άρεσε στον συγκεκριμένο άνθρωπο –εκτός από αυτά που άκουσα- είναι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε σε έναν υπάλληλο που του είχε φτιάξει καφέ και κατά λάθος του έριξε ένα κομματάκι πλαστικό. Τότε είχε βγάλει τρομερή έπαρση, άρχισε να μιλάει πολύ άσχημα και να φωνάζει και αυτό μου είχε κάνει πολύ άσχημη εντύπωση. Αν υπήρχε περίπτωση να μπορώ να είμαι σε μια παράσταση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν ήθελα καν. Δεν θέλω να δουλεύω για τέτοιους ανθρώπους που δεν σέβονται τους συνεργάτες τους», είχε πει χαρακτηριστικά η Μυριέλλα Κουρεντή.

«Η μεγαλύτερη τιμωρία αυτών των ανθρώπων είναι η αποχή από όλα αυτά που τόσο καιρό νόμιζαν ότι θα είναι το βασίλειό τους για πάντα. Όσο πιο πολύ οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με αυτούς, τόσο πιο πολύ μεγαλώνει η τιμωρία τους. Εγώ δεν άφησα κανέναν από όλους αυτούς να με θυματοποιήσει και φυσικά τους αξίζει η φυλακή, η δημόσια κατακραυγή. Εύχομαι ο κόσμος να μην ξεχάσει όλα όσα έκαναν αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε η ίδια μεταξύ άλλων.