Μυριέλλα Κουρεντή: ''Στο Dancing with the Stars θα δοκιμάσω τα όριά μου''

Main Image

Η συνειδητή αποχή από την τηλεόραση, η ηθοποιία και το Dancing with the Stars.

Από την «Παρθένα Ζωή» στο «Dancing with the Stars» μία εμπειρία δρόμος. Η Μυριέλλα Κουρεντή επιμένει να βλέπει την υποκριτική ως μία ρομαντική διέξοδο τονίζοντας πως δεν έγινε ηθοποιός για να γίνει γνωστή.

Ο χαρακτήρας της Μαρίνας στην «Παρθένα Ζωή» είναι λίγο παράξενος. Προσπάθησες να την δικαιολογήσεις καθώς την ανακάλυπτες;

ADVERTISING

Παράξενος. Δεν είναι καθόλου διπολική (γέλια). Δεν προσπάθησα να την δικαιολογήσω αλλά μπήκα στη διαδικασία να την αντιμετωπίσω σαν ένα άνθρωπο που δεν είναι καλά. Η εμμονή που έχει με τον άντρα της είναι σημάδι αυτοκαταστροφής Πρόκειται για μία γυναίκα με ασταθή προσωπικότητα που έχει μεγαλώσει σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον με όλες τις ανέσεις. Το να μην μπορεί να έχει αυτό που θέλει την σοκάρει και την κάνει να αντιδρά σπασμωδικά.

Έχει για τον Άρη αληθινά συναισθήματα ή απλά δεν μπορεί να τον έχει για αυτό και προσκολλάται σε αυτή τη σχέση;

Τον αγαπά αλλά και το γεγονός πως συνήθισε να έχει ό,τι ήθελε την κάνει να αντιδρά χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Βάζει τον εαυτό της πάνω από όλα. Αυτοί οι άνθρωποι μεγαλώνουν και μαθαίνουν πως ο εαυτός τους έρχεται πρώτος.

myriella3

ADVERTISING

 

Η δυσκολία που αντιμετωπίζεις κάθε φορά στην προσέγγιση κάθε ρόλου είναι ίδια;

Κάθε ρόλος είναι διαφορετικός Όσο είσαι μέσα σε αυτή τη δουλειά και εξελίσσεσαι κάθε φορά έχεις να κάνεις με διαφορετικό υλικό οπότε πολλά πράγματα που δεν τα είχες ξαναδουλέψει βγάζουν στην επιφάνεια κάτι εντελώς νέο σε σχέση με όσα είχες δει στο παρελθόν. Έτσι λοιπόν πρέπει να δημιουργήσεις από το μηδέν έναν καινούριο κόσμο. Η Μαρίνα δε συγκρίνεται με κανέναν άλλο ρόλο που έχω υποδυθεί. Κάθε φορά προκύπτει κάτι άλλο και ξαφνικά βρίσκεσαι μπροστά σε έναν νέο γρίφο σχετικά με το πώς θα προσεγγίσεις αυτό που έχεις στα χέρια σου και θα το κάνεις πιο ενδιαφέρον δίνοντας βάθος. Όσο μεγαλώνεις οι εμπειρίες που αποκομίζεις από τη ζωή βοηθούν στο να σου φαίνονται οι ρόλοι όλο και πιο γνώριμοι.

Η υποκριτική είναι παιχνίδι;

Είναι ένα παζλ που άλλοτε έχει πολύ πλάκα και άλλοτε γίνεται λίγο τρομακτικό.

Νιώθεις φοβισμένη γιατί αγγίζεις δικές σου προσωπικές χορδές;

Ο κάθε ηθοποιός όταν καλείται να ανακαλύψει τα στοιχεία του εκάστοτε χαρακτήρα πέφτει πάνω σε καθρέφτες που αντικατοπτρίζουν πράγματα που έχει μέσα του. Συνεχώς ανακαλύπτεις εσένα και μαθαίνεις τον εαυτό σου από την αρχή. Βρίσκεις και κομμάτια από τα πιο σκοτεινά σημεία σου και σε τρομάζει η ανασκαφή. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στο πόσο δίνεσαι σε όλο αυτό.

Απείχες τρία χρόνια από την τηλεόραση. Ήταν επιλογή σου ή δεν υπήρχαν προτάσεις που να σε κάνουν να δεχτείς;

Μου είχαν προταθεί κάποια πράγματα αλλά η ανάγκη μου να αποστασιοποιηθώ λίγο από την επικαιρότητα ήταν μεγάλη μετά το «Just the 2 of Us» και τα «Κλεμμένα Όνειρα». Γίνεσαι το πρόσωπο που όλοι ξέρουν και μπορεί να θέλουν και να πολεμήσουν.

Just The Two Of Us 2

Ένιωσες δηλαδή πως κάποιοι θέλησαν να σε πολεμήσουν;

Ένιωσα πάρα πολύ εκτεθειμένη. Οι άνθρωποι έκαναν απλά τη δουλειά τους. Τότε δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίσω τη δημοσιότητα.

Και με τη δόξα τι γίνεται;

Η δόξα είναι κάτι που μπορεί να διαρκέσει πάρα πολύ λίγο και μετά να σε ξεχάσουν όλοι. Το ήξερα και τότε. Όλη αυτή η αναγνώριση που πήρα δε σήμαινε κάτι για εμένα. Εγώ ήθελα απλά να κάνω τη δουλειά μου που αγαπώ και να είμαι καλή σε αυτό.

Προτίμησες να αποστασιοποιηθείς λοιπόν και όχι να διεκδικήσεις ρόλους και καλύτερα χρήματα.

Ήταν η μόνη μου επιλογή. Ήθελα να δω και τον εαυτό μου μέσα σε όλο αυτό το πρωτόγνωρο σκηνικό. Δεν έγινα ηθοποιός για να με μάθει ο κόσμος. Μπήκα εντελώς ρομαντικά και εντελώς τυχαία. Η αναγνωρισιμότητα και η δουλειά με τα περισσότερα χρήματα δε με ενδιέφεραν. Ήθελα να κλείσω μία δουλειά, που ναι μεν θα μπορέσει να με ζήσει, αλλά και θα με εξελίξει.

Τώρα που το κοιτάς από απόσταση θα έκανες κάτι διαφορετικό;

Η αλήθεια είναι πως θα άρπαζα κάποιες ευκαιρίες. Νομίζω όμως πως η απόσταση που πήρα μου έκανε καλό παρόλο που δεν εκμεταλλεύτηκα την αναγνωρισιμότητα.

Θα πήγαινες ξανά στο «Just the 2 of Us»;

Δε μετανιώνω για τις επιλογές μου. Θα πήγαινα ξανά. Ίσως αν είχα αυτή την ευκαιρία τώρα να διαχειριζόμουν διαφορετικά το μετά και όσα έφερε μαζί της.

Η σχέση σου με το τραγούδι και τη μουσική;

Έχω την μπάντα «Broken Radio» με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο και κάνουμε live εμφανίσεις. Η μουσική είναι μεγάλη μου αγάπη. Μου δίνει ζωή. Η μπάντα δημιουργήθηκε γιατί θέλαμε να φτιάξουμε μία playlist με την οποία ο κόσμος θα διασκεδάζει και θα ξεχνιέται για λίγο.

myriella2

 

Τι σε κάνει να επιστρέψεις στην τηλεόραση;

Η ανάγκη μου να δουλέψω και να βρεθώ στα δρώμενα. Η τηλεόραση μου αρέσει και έχω πάρει πολλά μαθήματα από αυτή. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα για την υποκριτική στην κάμερα. Στο θέατρο προσθέτεις και στην τηλεόραση αφαιρείς. Θέλει τρομερή πειθαρχία για να μην υπερβάλλεις και να περάσεις απλά αυτό που πρέπει. Γνώρισα ηθοποιούς που θαύμαζα και στο θέατρο, άκουσα πολύ όμορφες συμβουλές και από ανθρώπους πίσω από τις κάμερες.

Κάποια συμβουλή που κρατάς και έχεις πάντα κατά νου;

Ο Δάνης Κατρανίδης κάνει τον μπαμπά μου στην «Παρθένα Ζωή», έχουμε έρθει πολύ κοντά και όντως έχουμε αναπτύξει μία σχέση πατέρα-κόρης. Είναι μέντορας για εμένα. Είναι τρομερός δάσκαλος. Πάντα μου έλεγαν πόσο έντονα είναι τα μάτια μου και πόσο καλά γράφουν στο φακό. Μία ημέρα ο Δάνης μου είπε πως από τη στιγμή που ό,τι θέλω να εκφράσω υπάρχει στα μάτια δε χρειάζομαι τίποτα άλλο και πως το μόνο που έχω να κάνω είναι να πω τα λόγια μου, το συναίσθημα υπάρχει στο βλέμμα μου. Είναι ένα πολύ σημαντικό τιπ για το παίξιμο στην τηλεόραση.

Μίλησες για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκες στο χώρο εργασίας σε νεαρή ηλικία.

Όταν μου συνέβη ήμουν πάρα πολύ μικρή και αργότερα διάβασα πως όσο πιο μικρή είναι μία γυναίκα τόσο πιο εύκολα της δημιουργείται η αίσθηση ότι εκείνη έφταιξε και το προκάλεσε. Για πάρα πολύ καιρό ήμουν σοκαρισμένη και δεν μπορούσα να το συζητήσω γιατί ντρεπόμουν και είχα μέσα μου την αμφιβολία πως μπορεί να έφταιξα κι εγώ. Όταν ξεκίνησα να μιλάω κατάλαβα πως δεν είχα προκαλέσει στο ελάχιστο. Όταν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω τα θυμήθηκα όλα με κάθε λεπτομέρεια. Μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα έπρεπε να είχα αντιδράσει. Τώρα πλέον δε θα τη χάριζα σε αυτόν τον άνθρωπο. Κάπως θα προειδοποιούσα για τις πράξεις του. Δεν έσωσα κάτι μιλώντας γιατί το έκανα μετά από πολλά χρόνια.

Πάμε και στη συμμετοχή σου στο φετινό «Dancing with the Stars».

Από μικρή ασχολούμαι με το χορό, έκανα μπαλέτο και συγχρονισμένη κολύμβηση. Ο ρυθμός υπάρχει μέσα μου. Το Dancing είναι για εμένα μία πρόκληση και θέλησα να δοκιμάσω τον εαυτό μου. Αγχώνομαι αλλά είναι ένα παιχνίδι και δεν ξέρω πόσο μακριά θα φτάσω. Θέλω να χαρώ όλες του τις στιγμές. Ο χορός είναι μία μορφή τέχνης που ουσιαστικά βασίζεται στην έκφραση και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να εκφράζεται το σώμα μας καθημερινά. Αν και θα είναι κουραστικό πιστεύω πως ψυχικά θα είναι αναπτερωτικό.

myriella4

 

*Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται εμπλουτισμένη από το TV Έθνος

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΔΙΟ

Οι δείκτες προσωπικής ευτυχίας του καθενός μας, σύμφωνα με το άστρο του.

Η ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΣΟΥ

Ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΟΤΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ

Δες πώς θα πετύχεις το τέλειο beach bun.

ΤΑ 3 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΞ

Μια μικρή βοήθεια για τις επιδόσεις του στο κρεβάτι, πριν φτάσετε μέχρι εκεί.

ΤΑ 6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ

Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2018 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.