ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατερίνα Στικούδη: “Με το Your Face Sounds Familiar και οι δύσπιστοι μου έδωσαν μια ευκαιρία”

24media

Στην εκπομπή «Το Lifestyle Φταίει» στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6, βρέθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου η Κατερίνα Στικούδη. Η τραγουδίστρια που εντυπωσίασε με τη φετινή της συμμετοχή στο Your Face Sounds Familiar, στο οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση μίλησε για το show, τα επόμενα σχέδιά της, την ελληνική τηλεόραση και τη Eurovision, προβλέποντας Ελλάδα και Κύπρο να βρίσκονται στην τριάδα του τελικού.

Για το Your Face Sounds Familiar

«Ήταν ένα κέρδος που πραγματικά καμιά φορά λες, όσα τραγούδια και να κυκλοφορούσα με διαφορετικό ήχο, η τηλεόραση έχει μια άλλη δυναμική. Μπορεί να “επιβάλλει” διάφορα project, ανθρώπους, πολιτικούς. Και μιας και είχε τόσο μεγάλη τηλεθέαση σημαίνει ότι μας είδαν και πολλοί άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν κάποιος δε μου έδινε ευκαιρία να με ακούσει σε μια συναυλία μου, εδώ δεν μπορούσε να με “αποφύγει”. Οπότε ίσως κι εκείνοι που ήταν πιο δύσπιστοι στο παρελθόν μου έδωσαν μια ευκαιρία».

Δες ακόμα: Η Κατερίνα Στικούδη στο Ladylike: “Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις τις ταμπέλες από πάνω σου”

«Όταν κάποιος δεν σε συμπαθεί αλλά βρίσκει να πει κάτι καλό, κάτι είναι και αυτό, εγώ θετικό το βλέπω. Μας κρίνουν οι επιλογές μας, μας κρίνει η πορεία μας η συνολική, το μεθαύριο, το αν θα συνεχίσεις να υπάρχεις γιατί η διάρκεια σε αυτόν τον χώρο είναι δύσκολο πράγμα. Πολλές φορές κάνεις μια πολύ μεγάλη επιτυχία και σαν να περνά από δίπλα σου και δε τη χαίρεσαι όσο πρέπει. Εγώ αυτό που κάνω τα τελευταία 2 -3 χρόνια είναι είτε έχει να κάνει με ένα project είτε με μια ωραία στιγμή, να την ευχαριστηθώ, να τη γιορτάσω».

«Αποφάσισα να μη χαλιέμαι για πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά. Και να το ευχαριστιέμαι. Γιατί στο ξεκίνημά μου που ήταν μια εποχή που το ποπ ήταν ανεβασμένο, από το 2008 ως το 2016 περίπου, είχαν περάσει από δίπλα μου αρκετές επιτυχίες που όμως δεν τις χάρηκα όσο θα έπρεπε. Καλό είναι να θες να γίνεσαι καλύτερος αλλά το θέμα είναι να μην υπάρχει μαζοχισμός και να είσαι όλη την ώρα στην γκρίνια χωρίς λόγο. Καλό το νούμερο ένα αλλά και το νούμερο δέκα δεν είναι κακό».

Για την Eurovision

«Τι ωραία τραγούδια και τα δύο και της Κύπρου και το δικό μας. Η Κατερίνα Ντούσκα τι ωραία φωνή. Άκουσα την πρώτη της πρόβα, φανταστικά τα φωνητικά και δύσκολα. Μου αρέσει ο τρόπος που μιλάει, τα αγγλικά της, η προφορά της, είδα τις συνεντεύξεις της. Και η Τάμτα πολύ εντυπωσιακή πάνω στη σκηνή, το τραγούδι πάρα πολύ ωραίο. Νομίζω είναι η καλύτερη φουρνιά. Της Κατερίνας Ντούσκα το τραγούδι θα το έλεγα χθες, μου αρέσει πάρα πολύ και της Τάμτα αλλά αυτό είναι διαφορετικό».

Για μία απόλυτα Eurovisio-νική εβδομάδα συντονίσου καθημερινά 16:00-18:00 στην εκπομπή «Το Lifestyle φταίει» στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6.

«Είναι μια διαδικασία που για να κάνεις ένα τέτοιο βήμα, θα πρέπει να είσαι πολύ προετοιμασμένος όχι για το κομμάτι το καλλιτεχνικό αλλά να μπορεί αυτό το πράγμα να το στηρίξει η χώρα σου, η παραγωγή και να υπάρξει ένας επενδυτής που να στηρίξει κάτι τέτοιο».

Για το γυναικείο ανταγωνισμό

«Στο χώρο του θεάματος η μία γυναίκα πρέπει να υποστηρίζει την άλλη. Όχι να πηγαίνω σε μια εκπομπή και να έχεις απέναντι γυναίκα και επειδή έτυχε να έχει χωρίσει πρόσφατα να σου βγάζει μια κακία από εδώ μέχρι απέναντι επειδή εσύ είσαι παντρεμένη. Φυσικά το έχω νιώσει, αλλά εκείνη την ώρα απλά χαμογελάς. Πρέπει να στηρίζει η μία την άλλη. Δεν μπορώ να βλέπω μία τηλεοπτική εκπομπή να λέει γυναίκα για γυναίκα άσχημους χαρακτηρισμούς. Και να το πιστεύεις το αρνητικό, υπάρχει υπάρχει τρόπος να το πεις όμορφα».

Σε έναν περίπου μήνα η Κατερίνα Στικούδη θα βρεθεί στη σκηνή του Europride στη Βιέννη, ενώ του χρόνου η διοργάνωση θα έρθει στη Θεσσαλονίκη. Για το υπόλοιπο καλοκαίρι έχει ήδη προγραμματίσει συναυλίες με τον Ησαΐα Ματιάμπα.

Δες όλα όσα είπε στην εκπομπή «Το Lifestyle φταίει» παρακάτω:

Άκουσε ολόκληρη την εκπομπή της Δευτέρας (13/05) στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6. Το «Το Lifestyle Φταίει»  με τις Δέσποινα Δημά και Λία Παπαϊωάννου καθημερινά 16:00-18:00.

 

Κεντρική φωτογραφία: 24Media/ Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson