ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

H Nadia Aboulhosn ξέρει τι πρέπει να κάνεις όταν σου λένε ότι δεν μπορείς να φορέσεις ό,τι θες

Παρακολουθώ αρκετά χρόνια τη Nadia Aboulhosn στο Ιnstagram και όταν έμαθα ότι θα βρεθεί στο TEDxAthens με θέμα ''Ordinary'' στις 2 Ιουνίου, ήξερα ότι πρέπει να μιλήσουμε. Βλέπεις, η Nadia είναι μια Λιβανοαμερικάνα σχεδιάστρια μόδας και μοντέλο, αλλά και αρκετά δημοφιλής ως influencer.

To αντικείμενό της, είναι το να κάνει τις γυναίκες να νιώθουν καλύτερα με το σώμα τους, αφού εκείνη φροντίζει με κάθε της post στο Ιnstagram να σπάει τους κανόνες που μέχρι πρότινος νόμιζες ότι είχε η μόδα.

Κοντές φούστες, crop tops, σέξι μαγιό και ρούχα που χρόνια τώρα μας λένε ότι δεν κολακεύουν τις γυναίκες με καμπύλες, είναι οι go to επιλογές της Nadia, με αγαπημένο της αξεσουάρ τα έντονα φρύδια και το θάρρος – θράσος να μη δίνει καμία σημασία στα όσα έχει να πει ο κόσμος.

Φρόντισα, λοιπόν, να της κάνω μερικές από τις εκατομμύρια ερωτήσεις που μου ήρθαν στο μυαλό, γύρω από το πώς είναι να επαναπροσδιορίζεις τα πρότυπα της ομορφιάς.

 

Τι σε ενέπνευσε να γίνεις αυτή που είσαι σήμερα;

Η σκληρή δουλειά των γονιών μου και η αφοσίωσή τους στο να πετύχουν τους στόχους τους. Επίσης το να θέλουν μια καλύτερη ζωή για μένα.

Έχεις μέρες που δεν σου αρέσει το σώμα σου; Πώς τις αντιμετωπίζεις;

Νομίζω πως όλες έχουμε τέτοιες μέρες. Όποτε δεν νιώθω γενικά καλά, συνήθως παίρνω τον χρόνο μου να κάνω τα πράγματα που απολαμβάνω και έπειτα συνεχίζω την ημέρα μου.

Γιατί πρέπει να έχουμε μια συγκεκριμένη εμφάνιση; Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή για τις νέες γυναίκες, ώστε να αγαπήσουν τα σώματα και τους εαυτούς τους;

Τα πρότυπα της ομορφιάς έχουν αλλάξει πολύ με το πέρας του χρόνου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, και νομίζω ότι γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθουν οι άνθρωποι να αγαπούν τους εαυτούς τους γι’ αυτό που είναι. Μην αφήνετε την κοινωνία ή οποιονδήποτε άλλον να καθορίσει τι θεωρείται όμορφο. Οι γνώμες των ανθρώπων είναι απλά οι γνώμες τους.

 

Τι ακριβώς σημαίνει το “body positivity”; Μπορεί ένα αδύνατο κορίτσι να υποστηρίζει αυτό το κίνημα;

Body positivity είναι το να αλλάζεις πάντα τις σκέψεις που κάνεις για το σώμα σου από αρνητικές σε θετικές, ανεξάρτητα με τα όσα ζεις. Οι άνθρωποι που πιστεύουν πως αυτό το κίνημα προωθεί οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που είπα, θα έπρεπε να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με τις ζωές τους. Φυσικά και μπορεί ένα αδύνατο κορίτσι να υποστηρίζει αυτό το κίνημα.

Ποιο είναι το outfit που επιλέγεις όταν νιώθεις ότι έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση από τις άλλες μέρες;

Ένα bodycon φόρεμα.

Φοράς τα ρούχα που σχεδιάζεις; Πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα;

Ναι τα φοράω συχνά. Όταν σχεδίαζα collections για άλλα brands, επικεντρωνόμουν μόνο στα plus sizes, αλλά ήθελα ένα brand ρούχων απ’ όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ψωνίζουν όλα τα μεγέθη.

Πώς σου φαίνονται τα ταμπελάκια “one size”;

Βασικά, το συζητούσα τις προάλλες αυτό και φοβόμουν να το αγοράσω επειδή πίστευα ότι δε θα μου κάνει. Πάντα διστάζω να αγοράσω τα ρούχα που λένε “one size”.

 

Υπάρχουν σχόλια στα social media που σε πληγώνουν;

Δε θα έλεγα ότι με πληγώνουν απαραίτητα τα σχόλια. Δεν υπάρχουν πολλά που να με επηρεάζουν στ’ αλήθεια, εκτός εάν κάποιος γράψει κάτι για κάποιον που αγαπώ.

Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες σε μια γυναίκα με καμπύλες για τη στιγμή που θα πάει να ψωνίσει μαγιό;

Βάλε ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα και μπες εκεί μέσα έχοντας επικεντρωθεί στα σημεία που αγαπάς στο κορμί σου. Μη φοβάσαι να φορέσεις ό,τι φορούν και όλοι οι άλλοι στην παραλία και μη νιώθεις ότι πρέπει να κρύβεις το σώμα σου για να νιώσουν άνετα οι άλλοι.

Υπήρχε περίοδος στη ζωή σου που δε σου άρεσε ο εαυτός σου ή που να ένιωθες ότι θα ήσουν πιο όμορφη αν ήσουν πιο αδύνατη;

Κατανοώ ότι το βάρος μου έχει διακυμάνσεις και προσπαθώ να μην στεναχωριέμαι γι’ αυτό γιατί είμαι πολύ περισσότερα πράγματα από την εξωτερική μου εμφάνιση. Φυσικά απολαμβάνω τη φυσική μου κατάσταση, αλλά δε θα με τιμωρώ όλη την ώρα αν πάρω ή αν χάσω μερικά κιλά. Νομίζω ότι όλο αυτό επηρεάζει μόνο τους ανθρώπους που νοιάζονται για το τι θα πουν οι άλλοι. Δεν έχω μια συγκεκριμένη ημερομηνία γι’ αυτή την ερώτηση. Γίνομαι σκληρή με τον εαυτό μου για άλλα πράγματα πέρα από την εμφάνισή μου, όπως το τι έχω πετύχει. Δεν μπορώ να με τιμωρώ για κάτι τόσο μικρό, οπότε είναι μια διαρκής διαδικασία αλλαγής των σκέψεών μου.

 

Ποιο είναι το πιο σέξι χαρακτηριστικό μιας γυναίκας;

Αυτό που εκείνη νομίζει ότι είναι το πιο σέξι χαρακτηριστικό της.

Ποια είναι η καλύτερη αντίδρασή σου σε κάποιον που σου είπε «δε μπορείς να το φορέσεις αυτό»;

Το φόρεσα.

 

Η Nadia Aboulhosn είναι ομιλήτρια του φετινού TEDxAthens με θέμα ORDINARY και στις 2 Ιουνίου θα βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ για να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τί θεωρείται συνηθισμένο και τί όχι όταν μιλάμε για ομορφιά. Κλείσε το εισιτήριό σου online και ακολούθησε το TEDxAthens στο Facebook και στο Instagram.