ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 2-3 Φεβρουαρίου.

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο είναι comforting για την καρδιά του χειμώνα όσο μια ζεστή κοτόσουπα (ή ένα επτάρι κονιάκ, αναλόγως των προτιμήσεών σας), αλλά ταυτόχρονα είναι και κάπως πιο fun από ό,τι μια κοτόσουπα, καθώς θα σας βοηθήσει να κάνετε μια νέα αρχή με τους φίλους σας και να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας, οι οποίες είτε θέλουν μια καλή Marie Kondo (που είναι και επίκαιρη), είτε ένα καλό νέο σερί κοινών δραστηριοτήτων, που θα σας δώσουν πράγματα που δε γνωρίζατε ότι χρειαζόσασταν (π.χ. διαλόγους που κυμαίνονται σε επίπεδο συζήτησης “τσίχλα – μπούκλα” και που θα εμβολίσουν το τείχος της σοβαροφάνειας που σας τρώει την ψυχή).

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Δεν είστε σίγουροι για όσα κάνετε (εκτός από το να παραγγείλετε ακόμα μια μερίδα τηγανητές πατάτες – αλλά σ’ αυτό είναι και δύσκολο να κάνεις λάθος), κυρίως γιατί θεωρείτε πως δυσαρεστείτε τον Θανάση με το να βάζετε σε προτεραιότητα τα δικά σας και όχι τα κοινά σας ή τα εντελώς δικά του (που έχουν καταστεί δικά σας μέσω της διαδικασίας των τύψεων). Ενιγουέι, δε χρειάζεται να αισθάνεστε “λιγότεροι” ή, έστω, εγκληματικά αφηρημένοι σε σχέση με τις ανάγκες των υπολοίπων αυτή την περίοδο, καθώς το Σαββατοκύριακο προέχουν δυο πράγματα: το ένα είναι τα λεφτάκια σας, που πρέπει να αρχίσουν να έρχονται και το άλλο είναι οι συνεργασίες σας και το πώς θα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερη κούρασή ή άλλο impact που πολύ θα θέλατε να αποφύγετε – πράγμα που μπορείτε να πλανάρετε τη συγκεκριμένη Κυριακή, που είναι ιδανική για τέτοιες περιπτώσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Αισθάνεστε μια ανία σαν αυτή της Δήμητρας και του Γιάννη, όταν είχαν αποφασίσει να μάθουν αγγλικά, να κάνουν δημιουργική μαγειρική και, εντέλει, να φτιάξουν ένα καρέ με τη Ρένια και τον Χαλακατεβάκη για να παίζουν “Θανάση” (το μόνο που κατάφερε να τους διώξει την ανία μακριά). Το Σάββατο αυτή η ανία μπορεί να τελειώσει (έστω και προσωρινά), καθώς γκομενικώς υπάρχει μια κίνηση αρκετά ευπρόσδεκτη από μέρους σας, αν δεν αφεθείτε (κλασικά) στη μίρλα άλλων πραγμάτων (ενδεικτικά θα αναφέρουμε τη δουλειά, αλλά πέραν αυτής στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται από την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ ως το αποτυχημένο για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση παστίτσιο της μάνας σας). Το θέμα είναι να μη σας πάρει από κάτω το αρνητικό συναίσθημα, ανεξαρτήτως της πηγής του και να έχετε στο μυαλό σας ότι – πέραν του γκομενικού, όπου καλό είναι να προκαλέσετε κάπως την τύχη σας την αλογομούρα – έχει έρθει η ώρα να προκαλέσετε και τις εξελίξεις που θέλετε στα επαγγελματικά σας, ετοιμάζοντας το έδαφος για αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αισθάνεστε ότι το όνομά σας έχει συμπεριληφθεί σε διαφόρων ειδών επετηρίδες, με την εκνευριστικότερη (για την ύπαρξή σας) όλων να είναι, προφανέστατα, η γκομενική επετηρίδα (λες και ο Θανάσης θα βρει ποτέ άλλον άνθρωπο να είναι έτσι στα “όπα” του όσο εσείς – άντε, το πολύ να βρει την Πάολα, αλλά είναι ήδη πιασμένη). Στο “περίμενε” σάς έχει η δουλειά, στο “περίμενε” η διασκέδαση, μόνο η μάνα σας δεν σας έχει πει “περίμενε και μην έρθεις ακόμα”, κι αυτό γιατί θέλει να πάρετε τον υδραυλικό να δει τον καυστήρα του πατρικού σας, επειδή μόνη της δεν προλαβαίνει. Αντί να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε γιατί συμβαίνει αυτό (quick tip: γιατί καθένας ό,τι θυμάται χαίρεται, δυστυχώς ή ευτυχώς), η καλή οργάνωση του Σαββατοκύριακου θα σας δώσει τη λύση σε όλα αυτά, μαζί με την ειλικρινή διάθεση να δείτε τα πράγματα ως έχουν, ούτε δηλαδή χειρότερα από ό,τι είναι, ούτε και ωραιοποιημένα, σαν τριήμερο στα Κιούρκα (το δώρο της βασιλόπιτας της εταιρίας σας ήταν αυτό για φέτος, να μην ησυχάσετε από πουθενά δηλαδή) – αφήστε που το Σάββατο γκομενικώς είναι πολύ ελπιδοφόρο (απλά εκεί ίσως χρειαστεί να πείτε εσείς το “περίμενε”).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πιο όμορφα αισθάνεστε αυτές τις μέρες, με τον υπαρξιακό κλαυσίγελο να υποχωρεί σταδιακά (παρότι τον κάνατε pull-off τόσο επιτυχημένα, όσο επιτυχημένη είναι και η κυκλοθυμία σας) και παρότι η δουλειά σάς πιέζει με τον τρόπο της (πάνω δηλαδή που είχατε πει να αράξετε λίγο). Δε χρειάζεται να πείτε “ναι” σε όλα όσα σας ζητάνε, ιδίως αν οι αμφιβολίες για το πόσο θα σας βοηθήσει το αποτέλεσμα μιας νέας προσπάθειας υπάρχουν εξαρχής. Οι τελευταίες ημέρες της εβδομάδας προσφέρονται έτσι κι αλλιώς για να περάσετε καλά, συνειδητοποιώντας ξανά ότι δεν έχετε ανάγκη κανέναν (ναι, τα είχε πει και η Βανδή προ ετών, αλλά προφανώς δεν πήρατε το memo), ενώ από την Κυριακή θα έρθετε πιο κοντά με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν και που θέλετε να συσφίξετε τις σκέσεις σας μαζί τους (πάντα με κάπα οι σκέσεις, σαν την Βανδή τα έχουμε πει και εμείς ξανά αυτά).

ΛΕΩΝ

Ευτυχώς τα “υπαρξιακά λεξοτανίλ” έχουν αρχίσει να σάς πιάνουν μετά την Έκλειψη και παρότι το άγχος σας κοντεύει να κάνει take over ως και στο εγγενές fabulousness που μόνο εσείς διαθέτετε με σε τέτοιο βαθμό, η φάση ξεφουσκώνει επιτέλους (σαν κακοφουσκωμένο μπαλόνι από πάρτι προπερασμένης δεκαετίας, ωστόσο ξεφουσκώνει κι αυτό έχει σημασία). Το Σαββατοκύριακο κάτι κινείται σε επίπεδο νέων προσώπων (δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, μην έχετε παράπονο), ενώ η κοινωνικότητά σας είναι επίσης σε καλό επίπεδο και αυτή θα σας φτιάξει τη διάθεση που σάς χαλάει η δουλειά και το inconsistency στα προσωπικά. Με όποια σειρά θέλετε, μην αφήσετε τους συναδέλφους/ προϊσταμένους/ λοιπούς παρατρεχάμενους να σας κάνουν έξαλλους, πρώτον διότι η αντιρυτιδική δεν είναι TARDIS να σας ταξιδεύει στο χρόνο και δεύτερον διότι το ζήτημα είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας ΜΕΤΑ το άγχος και όχι να προσθέσετε κι άλλο εκνευρισμό σε ένα κοκτέιλ που σταδιακά ξεθυμαίνει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μόνο με δημιουργικά πράγματα έχετε να ασχοληθείτε αυτές τις μέρες, κι ας φοβάστε ότι θα έρθει ένα νέο κύμα ψυχολογικών αναταραχών που θα σας ζορίζει πιο πολύ από ό,τι σας ζόρισε ο μαθηματικός για τα ολοκληρώματα πριν τις πανελλαδικές. Η δουλειά προχωράει κι εσείς μπορείτε άφοβα να κάνετε νέα σχέδια (και, πολύ απλά, να τους τα φορέσετε κολάρο, διότι αυτό τους αξίζει, εδώ που τα λέμε), ενώ γκομενικά, ειδικά από την Κυριακή και μετά, όλα βελτιώνονται, καθώς η ντιβουρλίγκα των προηγούμενων ημερών αντικαθίσταται από την πάντοτε επιθυμητή σταθερότητα. Το μόνο που σας δημιουργεί διάφορα μικρά προβλήματα αυτές τις ημέρες είναι το ότι δεν μπορείτε να βρείτε τρόπο για να συμπάσχετε (με την καμία όμως) με τους άλλους, ωστόσο οι άλλοι δεν πέρασαν/ περνάνε αυτά που περνάτε εσείς, συνεπώς ζήστε κι αφήστε τους άλλους να βρουν τον δικό τους τρόπο για να το πετύχουν.

ΖΥΓΟΣ

Υπάρχει εκεί έξω μια διαρκής παρεξήγηση γύρω από το άτομό σας: όλοι ή σχεδόν όλοι ή τέλος πάντων όσοι δεν έχουν μπει στον κόπο να σας δώσουν σημασία έστω μια φορά νομίζουν ότι είστε “απλοϊκή περίπτωση” (ούτε καν απλή δηλαδή), τουτέστιν οι ανάγκες σας είναι επιφανειακές, ικανοποιούνται εύκολα και δεν σας αφήνουν κανένα βάρος όσο βρίσκονται σε limbo. Φυσικά αυτό είναι πιο λάθος κι από το να στείλουμε στη Eurovision τραγούδι με βίντεο κλιπ καρακλεμμένο από αλλού κι έτσι αργά ή γρήγορα όλοι σάς βρίσκουν μπροστά τους. Σε τέτοια φάση συνειδητοποίησης είστε τώρα, και κανείς δεν είναι έτοιμος για να τον πάρει και να τον σηκώσει, και παρότι έχετε όλα τα δίκια του σύμπαντος στο πλαίσιο αυτό, ακούστε απλά αυτή τη συμβουλή: don’t let the muggles get you down, μην τους αφήσετε να μπουν κάτω από το πετσί σας και επαναπροσδιορίστε τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζετε, γιατί μόνο έτσι και θα γίνει η δουλειά σας, και θα πάρετε την εκδίκησή σας και θα μάθουν (από την ανάποδη) ότι η αστική σας ευγένεια δε σημαίνει “ελάτε να μου καβαλήσετε το νευρικό σύστημα για να βγάλετε τα κόμπλεξ σας”.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δε σας ενδιαφέρουν πολλά πράγματα αυτές τις μέρες, ίσως επειδή ο μήνας αυτός κράτησε επί της ουσίας όσο 8 μήνες, ίσως επειδή κάπως όλα δουλεύουν χωρίς ιδιαίτερο ζόρι (η προσήλωσή σας στο στόχο είναι δεδομένη έτσι κι αλλιώς), ίσως επειδή τα γκομενικά πιστεύετε πως θα πάρουν το δρόμο τους από μόνα τους (πράγμα που ως ένα βαθμό ισχύει), όλα αυτά μαζί τέλος πάντων προσπαθούν να αναταράξουν το Σαββατοκύριακό σας, αλλά εσείς βαριέστε. Κι όταν λέμε βαριέστε, εννοούμε και να να ακούσετε τους άλλους, ό,τι κι αν έχουν να σας πουν, και – ακόμα περισσότερο – να δώσετε το input σας για το οτιδήποτε. Δείτε το σαν μια μίνι χειμερία νάρκη (ακόμα μια για την ακρίβεια), η οποία θα σας ξεκουράσει και θα σας προετοιμάσει για διάφορες επαφές με τα σόγια (για διάφορα θέματα), τις οποίες βαριέστε περισσότερο κι από αποτυχημένο rom com των 00s. Παραμείνετε low key και δεν θα χάσετε – εξάλλου αν είναι το thrill να έχει νόημα, θα το καταλάβετε μόνοι σας και θα ξεβαρεθείτε στιγμιαία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η δημιουργικότητά σας έχει αρχίσει να σας εγκαταλείπει (μαζί με την όρεξή σας για δουλειά), και ο μόνος τρόπος να ξεξυπνήσετε είναι να σκεφτείτε πώς θα κάνετε αποταμίευση για να ψωνίσετε όλα αυτά που θέλετε. Το αντίδοτο στην ανασφάλεια που παγίως σας κερνούν τέτοιες καταστάσεις αμφισβήτησης της αξίας σας είναι, κλασικά, το σον σον και το να βγείτε έξω, αρκεί να μη σκέφτεστε ότι όοολο αυτό δεν είναι κάτι που πράγματι θέλετε, αλλά αποκλειστικά και μόνο ένας τρόπος για να ξεγελιέστε (ότι αξίζετε όσα αξίζετε, ότι σας θέλουν για αυτό που είστε και όχι για αυτό που ίσως γίνετε μια μέρα και διάφορα άλλα τέτοια παρανοϊκά). Από την Κυριακή όλα γίνονται πιο εύκολα, διότι προκύπτουν λύσεις στα οικονομικά (και όταν λέμε προκύπτουν λύσεις δεν εννοούμε απλά ότι έχετε πληρωθεί από την Πέμπτη). Μην ξεχνάτε για κανένα λόγο ότι φέτος η τύχη θα είναι με το μέρος σας, αρκεί να μη χάνετε ευκαιρία να την κυνηγάτε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το υπαρξιακό “μπρος πίσω” που συντελείται στην ψυχούλα σας αυτές τις μέρες θα έδινε σίγουρα πλούσιο υλικό στον Terrence Malick για να φτιάξει μια ωραιότατη ταινία που θα διαδραματίζεται στην Καισαριανή του 21ου αιώνα, όμως επειδή ο άνθρωπος δεν ευκαιρεί αυτή τη σεζόν να ασχοληθεί μαζί σας, όλη σας η ιστορία παραμένει ανεκμετάλλευτη και τα προβλήματα εξακολουθούν και επιμένουν, με τα νεύρα σας να βιώνουν το ίδιο μπρος πίσω/ πάνω κάτω/ πέρα δώθε. Αν μιλήσετε, ίσως χάσετε το μέτρο κι αν δε μιλήσετε, ίσως χάσετε την αξίωσή σας να απαιτήσετε αυτά που δικαιούστε, κι αν το αφήσετε όλο στην τύχη του, ίσως σάς καταπιεί το μεγάλο ζητούμενο αυτών των ημερών, δηλαδή το τι θέλετε να συμβεί στη ζωή σας άμεσα, σε επίπεδο δουλειάς, γκομενικών, οικονομικών, κ.λπ. Τουλάχιστον από την Κυριακή το κλίμα γίνεται πιο ελαφρύ με τον Θανάση και όλα θα είναι πιο διαχειρίσιμα από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες (goes without saying, που λέμε και στο χωριό, ότι η ψυχραιμία είναι ο καλύτερός σας φίλος και αυτό το Σαββατοκύριακο).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εκεί που όλοι οι άλλοι παραμένουν υπνωτισμένοι (ή κοιμισμένοι, για να είμαστε και απόλυτα ειλικρινείς), η μπαταρία Duracell, δηλαδή εσείς αυτοπροσώπως, συνεχίζετε να είστε σε αλέρτ, παρότι δεν ξέρετε ακριβώς τι να την κάνετε αυτή την υπερδιέγερση. Από το Σαββατοκύριακο και για κάμποσο καιρό, τίποτα δεν θα είναι σίγουρο μέσα σας, αλλά επειδή αυτή η αμφισβήτηση θα είναι γόνιμη και όχι απλώς πηγή κυκλοθυμίας (ή αγνής παράνοιας, όπως τη βλέπουν οι απέξω), αναμένονται πολλά όμορφα αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν σχέση με τη συναισθηματική σας κατάσταση και τη γενικότερη ισορροπία που επιζητάτε στη ζωή σας. Καμιά φορά είστε πιο επίμονοι από ό,τι έξυπνοι, αυτήν όμως τη φορά θα είστε και τα δυο, συνεπώς η περίοδος των γενεθλίων σας συνεχίζει όμορφα, καθώς και χρόνο (πολύ) θα αφιερώσετε σε εσάς και θα σκεφτείτε τι όντως θέλετε να κάνετε για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας (το πρώτο είναι να βασιστείτε σε εσάς και όχι σε υποσχέσεις άλλων που μοιάζουν με προεκλογικές φανφάρες υποψηφίων που δεν έχουν καμία ελπίδα). 

ΙΧΘΥΕΣ

Το “βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6” είναι αυτό που θα τυπώνατε σε μπλουζάκια, αν δεν φοβόσασταν ότι θα σας παρεξηγούσε ο κόσμος εκεί έξω, κι αυτή είναι μια μεγάλη παγίδα στην οποία πέφτετε συχνά, πρωτίστως γιατί νομίζετε πως όλα μπορούν να στρώσουν, να συνδυαστούν, να γίνουν όπως τα έχετε φανταστεί και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν και τους άλλους, ενώ οι άλλοι ενδέχεται να μην έχουν καμία τέτοια όρεξη κι επίσης να συγκρούονται άμεσα με τα δικά σας συμφέροντα (αλλά είστε πολύ καλοπροαίρετοι για να το σκεφτείτε αυτό από μόνοι σας). Ενιγουέι, έχετε ανάγκη να βλέπετε κόσμο αυτές τις μέρες, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες στο σπίτι και τη δουλειά, και ήδη από το τέλος του Ιανουαρίου θα τις βλέπετε πιο καθαρά και χωρίς κίνδυνο να προχωρήσετε σε ατοπήματα που θα πληρώνετε για καιρό. Δουλέψτε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) μέσα από πράγματα που αγαπάτε από κοινού και θα επανέλθετε στο επίπεδο ενσυναίσθησης που χρειάζεστε για να εξακολουθείτε να μιλιέστε με τους άλλους χωρίς καμία παρεξήγηση.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr