ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου.

Από τις 28 του μήνα ο Ερμής στους Ιχθύες επιστρέφει σε ορθόδρομη πορεία και μάς αφήνει πίσω με κάποια νεύρα και μια άλφα αναστάτωση (ok, ας πούμε ότι δεν έμεινε βάζο για βάζο στο σπίτι), ωστόσο έχει κλείσει πολλές εκκρεμότητες από το παρελθόν, μάς έχει αφήσει να ξαναδούμε αν θέλουμε να συμβούν κάποια πράγματα που είχαν μείνει παλιά στη μέση και πλέον μπορούμε να χαρούμε αυτή την ελαφρότητα και τη διαίσθηση που σκορπάει ολούθε ο φτερωτός θεός από τη συγκεκριμένη θέση. Από τις 31 του μήνα ο Άρης, ο πλανήτης της ορμής και του “τώρα”, μπουκάρει στους Διδύμους όπου και θα παραμείνει ως τα μέσα Μαΐου, για να φέρει την έμπνευση στην καθημερινότητά μας.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Μετά το υπαρξιακό “μαγκαβατούτ” που προκάλεσε ο ανάδρομος Ερμής, κομποζαρισμένος με διάφορα στοιχεία του παρελθόντος (πες το Ερινύες, πες το καλές νεράιδες, πες το αφέλεια, πες το θυσία, πες το δακρύβρεχτο σενάριο σε ινδική ταινία, όπως θα έλεγε και ο ποιητής), έχουμε δυο πολύ καλά νέα. Το πρώτο είναι ότι ο Άρης μετακινείται στους Διδύμους και πλέον μπορείτε να πουλήσετε πάγο σε Εσκιμώους, και το δεύτερο είναι ότι συναισθηματικά είστε πολύ πιο χαλαροί από ό,τι τρεις βδομάδες πριν, όταν άρχισε το μεγάλο πανηγύρι στην ψυχούλα σας. Πάρτε το χρόνο σας, απολαύστε αυτή τη συναισθηματική νηνεμία και μη ζοριστείτε για κανένα λόγο – εκτός αν το παρελθόν κάνει μια ακόμα προσπάθεια να σας ταράξει το “τσι”.

ΤΑΥΡΟΣ

Η ψυχούλα σας η – μέχρι πρότινος – μαύρη αρχίζει να ανθίζει, αφού και η Αφροδίτη κάνει ό,τι μπορεί (οριακά δηλαδή δε σας έχει πιάσει από το χέρι να σας τραβολογάει στα μπαρζ), και ο Ερμής επιστρέφει στην ορθή του πορεία, συνεπώς μπαίνει ένα τέλος στο ανακάτεμα του καθημερινού προγράμματος που σας είχε επιβιβάσει στο μετρό για του Σινούρη, δίκλινο με φουλ διατροφή. Ο Άρης φεύγει, επίσης, από πάνω σας και από τη νέα του θέση κάνει το θέμα “λεφτάκια” πιο εύκολο από κάθε άποψη, ενώ ηρεμεί περαιτέρω την ψυχούλα σας, αφού όλη αυτή η ενέργειά του δεν “απαιτεί”, απλώς διευκολύνει. Γκομενικώς υπάρχει κινητικότητα, με δεδομένο ότι ξανασκέφτεστε όλα όσα έφερε ο ανάδρομος Ερμής (και όλα όσα δεν έφερε, σε κάποιες περιπτώσεις) και αναλόγως ψήνεστε να το προχωρήσετε, έστω για το φαν του πράγματος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πολύ βολικό πράγμα η παρόρμηση, πολύ όμορφο όταν εκδηλώνεται εύστοχα και φέρνει αποτελέσματα στη δουλειά, το σπίτι, τα προσωπικά, τον λογαριασμό της ΔΕΗ, όλα όμορφα κι ωραία είναι όταν διοχετεύετε την ενέργειά σας σε όλα αυτά, αν κι εφόσον όμως έχετε ζυγίσει τις πιθανότητες εξαρχής και έχετε λάβει υπόψιν σας ό,τι έχετε κάνει λάθος (χωρίς πρόθεση, δεν είπαμε ότι το κάνατε και επίτηδες) το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όταν δε συμβαίνει αυτό, τότε κάνετε μια μεγαλοπρεπή τρύπα στο νερό, με αποτέλεσμα η ψυχούλα σας να ταλαιπωρείται βαυκαλιζόμενη. Ο Ερμής ορθόδρομος δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παραδρομές και αστοχίες στη δουλειά, ο Άρης πάνω σας θέλει να τα αλλάξει όλα και η Αφροδίτη σάς δίνει την έμπνευση που σας έλειπε εδώ και πολύ καιρό. Use it wisely και μην πέσετε στην παγίδα του “είμαι ο καλύτερος” χωρίς όντως να έχετε δουλέψει γι’ αυτό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όλα κινούνται προς την κατεύθυνση της γκομενικής ανανέωσης, κι όταν λέμε όλα, μέχρι και η θειά σας η Τασούλα έχει κινητοποιηθεί να σας κάνει προξενιό (χωρίς, φυσικά, να της το έχει ζητήσει κανείς). Με το ζόρι, φυσικά, δε γίνεται απολύτως τίποτα, και με το άγχος που σας έχει προκαλέσει το ξαφνικό ενδιαφέρον του κόσμου για το πώς περνάτε και πώς θα γίνει να περάσετε καλύτερα, τελικά κινδυνεύετε να χαλάσετε και την καλή διάθεση που σας φέρνει ξανά ο Ερμής από την ορθή του πορεία. Η ψυχούλα σας ζει μια μίνι αναγέννηση αυτή την περίοδο, κυρίως σε θέματα προτεραιοτήτων που αφορούν τις μύχιες επιθυμίες σας, συνεπώς μη δίνετε σε κανέναν παραπάνω σημασία από αυτή που του αξίζει υπό κανονικές συνθήκες – εξάλλου εσείς θα πίνετε ποτάρες όλο το Σαββατοκύριακο, οι άλλοι θα ζορίζονται σε δουλειές και υποχρεώσεις.

ΛΕΩΝ

Παραμένετε ασυγκράτητοι σε όλα και για την ακρίβεια φουντώνετε ακόμα περισσότερο, τώρα που ο Ερμής κινείται ορθόδρομα και η Αφροδίτη αναμοχλεύει τα πάθη σας με κάθε πιθανό τρόπο. Όλη μέρα στο κεφάλι σας παίζει την “Άνοιξη” του Μικρούτσικου, λάιβ από τη Ρώμη με τη Σοφία Βόσσου να δίνει πόνο, κι αυτό σημαίνει δυο πράγματα: πρώτον, ότι δε θα βρει ο παπάς να θάψει αν πετύχετε τον Θανάση στο δρόμο σας και δεύτερον, στη δουλειά είστε ασταμάτητοι, και μάλιστα βρίσκετε τρόπο να τη γλιτώνετε πανηγυρικά ακόμα κι όταν η αυτοπεποίθησή σας καταντάει πιο εκνευριστική κι από τη φωνή της Σπυριδούλας όταν η κάμερα δείχνει την Ασημίνα να μιλάει. Έξοδοι, παρέες, τα πάντα όλα περιστρέφονται γύρω από εσάς, όλα εδώ συμβαίνουν και το μομέντουμ είναι ιδανικό για να ζήσετε την ένταση που επιζητάτε εδώ και μήνες σε όλα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι εξελίξεις στα επαγγελματικά τρέχουν με χίλια (ευχαριστούμε, Άρη στους Διδύμους), ο Ερμής έχει επιστρέψει ορθόδρομος (ευχαριστούμε, σύμπαν), αλλά εσείς το μόνο που θέλετε να κάνετε αυτές τις μέρες είναι να στρίβετε μπούκλα και να την πέφτετε στον Θανάση ή, αν δεν έχετε φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο απελευθέρωσης/ διάθεσης για αποκαλύψεις, να προετοιμάζετε σχετικά το έδαφος. Η περίοδος είναι εξαιρετική για να δουλέψετε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), αρκεί βέβαια να μη χάσετε το τραίνο για την επαγγελματική επιτυχία, καθώς μετά το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα αρχίσουν να σοβαρεύουν (κι άλλο) στα επαγγελματικά, συνεπώς για να μην ξενερώσετε απότομα, προετοιμαστείτε καταλλήλως. Ναι, είστε έτοιμοι να πραγματώσετε τον “Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι”, όμως μην ξεχνάτε ότι η πραγματικότητα του μέσου ανθρώπου φέρνει περισσότερο σε ένα άλλο μεγάλο έργο του σύγχρονου πολιτισμού, δηλαδή το “Ρετιρέ” – και οι άλλοι αυτό θέλουν να πραγματώσουν καθημερινώς.

ΖΥΓΟΣ

Αν ψάχνατε την ισορροπία αυτές τις μέρες (που την ψάχνατε, μαζί με το καλύτερο υαλουρονικό της αγοράς, ο βασικός καημός σας είναι η ισορροπία), έρχονται καλά νέα: η Αφροδίτη κάνει δουλίτσα στα επαγγελματικά σας μαζί με τον Ερμή, ενώ παράλληλα έρχονται και λεφτάκια στην τσέπη σας. Όσο κι αν ο βασικός σας καημός είναι να περνάνε οι άλλοι καλά σε όλα (κι εσείς να πορεύεστε μόνο με ένα τελάρο σουδάκια με καραμέλα, μουγγοί κι ευχαριστημένοι σε μια γωνιά), αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει η ανανέωσή σας, μέσα έξω, τόσο σε επίπεδο συνηθειών, όσο και σε επίπεδο συναισθημάτων που σχετίζονται με ανθρώπους που σας γάζωσαν τα νεύρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι έξοδοι έχουν άλλο νόημα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ και νέος κόσμος έρχεται στο προσκήνιο (αν δεν πιείτε όλο το Σίβας και είστε σε θέση να διακρίνετε νέες φάτσες).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλοι ξέρουν ότι προτιμάτε να σας κρεμάσουν ανάποδα και να σας βάλουν να βλέπετε όλη μέρα Κάντι Κάντι, όσο σας γαργαλάνε τις πατούσες και από πάνω σας στάζει μια υδρορροή, παρά να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στον άλλο – λεκτικά τουλάχιστον. Αυτές τις μέρες, ωστόσο, you can’t help it, με την Αφροδίτη στους Ιχθύες να δημιουργεί στο μυαλό σας διαλόγους από δακρύβρεχτα rom coms και τον Άρη στους Διδύμους να βάζει φωτιά στη λίμπιντο. Όσο εσείς θα έχετε να ζυγίσετε τα συναισθήματά σας (ιδίως αν είναι τόσο φρέσκα όσο και η έλευση του Θανάση στη ζωή σας), τα επαγγελματικά θα παίρνουν μια πιο δημιουργική στροφή και δε θα μοιάζουν με πόστο “μανικοκόλληση στη Βιοτεχνία Κουτρούμπα στα Άνω Λιόσια”, από άποψης επαναληπτικότητας και βαρεμάρας. Ναι, είναι δύσκολο να δείξετε στον άλλο ότι του αρέσετε, αλλά τι προτιμάτε, να μείνετε μια ζωή η Μαρία της Σιωπής ή να περάσετε καλά, έστω κι αν αυτός δεν είναι ο “ένας”;

ΤΟΞΟΤΗΣ

“Δημιουργικά κι ευχάριστα μανουριασμένοι” χαρακτηρίζεστε αυτές τις ημέρες, με την Αφροδίτη να παρέχει την ασφάλεια που θέλετε να έχετε στο σπίτι και στην οικογένειά σας και τον Ερμή να βοηθάει σημαντικά στον τομέα αυτό, καθώς κάνει τις συνεννοήσεις πιο εύκολες (ή, μάλλον, με τη δική σας ιδιοσυγκρασία, τις παρεξηγήσεις πιο δύσκολες). Παρότι είστε έτοιμοι να αρπαχτείτε με όλους για το παραμικρό θέμα, από το ότι η μάνα σας δε φτιάχνει πλέον το παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ, αλλά με την έτοιμη, ή από το ότι ο διευθυντής σας είπε “καλημέρα” στραβωμένος (στο δικό σας σύμπαν, πάντοτε), είστε παράλληλα και ευχάριστοι στους άλλους, καθώς μοιάζετε πιο σίγουροι για το τι θέλετε αυτή την περίοδο σε συναισθηματικό επίπεδο. Τα γκομενικά σας μπορούν να πάνε περίφημα, με δεδομένο ότι είστε ωραίοι και το δείχνετε κιόλας, αρκεί βέβαια να μην τον αρπάξετε τον άλλον από το λαιμό και να τον αφήσετε να σκεφτεί αν του αρέσετε κι εσείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όσο εσείς παραμένετε αφοσιωμένοι στο παρελθόν, ο κόσμος γύρω σας εξελίσσεται, ο άνθρωπος έχει εφεύρει τα αεροπλάνα, έχει περπατήσει στο φεγγάρι, έχει δημιουργήσει ματ κραγιόν αμετακίνητα για 12 ώρες (εκτός αν φας σπαγκέτι), και εν γένει έχει αποφασίσει να απαγκιστρωθεί από θέσφατα άλλων εποχών και να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους στην καθημερινότητα – και όλο αυτό όχι από καπρίτσιο, αλλά επειδή θέλει να κάνει τη ζωή του καλύτερη. Ευτυχώς ο Ερμής σε ορθή πορεία αφήνει τα πράγματα που σας καθυστερούσαν (στη δουλειά κυρίως) να προχωρήσουν ξανά, κι ο Άρης φέρνει workload που δεν είχατε υπολογίσει, αλλά και πολλή ενέργεια για να το φέρετε εις πέρας. Αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε λίγο με τα γκομενικά σας σαν άνθρωποι με ανάγκες και όχι σαν συμβιβασμένες με όλα σύζυγοι σε αμερικανική οικογένεια μεσοδυτικής πολιτείας τη δεκαετία του ’50, κάτι θα γίνει, αν όχι, και πάλι από κάπου θα σας έρθει ο συναισθηματικός νταμπλάς και θα εξαναγκαστείτε να το κάνετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Από αλλού το περιμένατε κι από αλλού έρχεται – κι αυτό φυσικά είναι ο μόνος τρόπος του σύμπαντος να σας δείξει πώς νιώθουν οι άλλοι όταν αλλάζετε άποψη/ συμπεριφορά/ προσωπικότητα μέσα σε δευτερόλεπτα. Εκεί που έχετε στρώσει τα πάντα όπως τα θέλετε (θεωρητικά πάντα), το σύμπαν κερνάει αναπάντεχες εξελίξεις, συναισθηματικά πυροτεχνήματα και αμφισβητήσεις όσων νομίζατε για σιγουράκια. Ο Ερμής, ορθόδρομος πια, βοηθάει να εξομαλυνθούν τα διάφορα θέματα στα επαγγελματικά και εν γένει προχωράει τη ζωή σας παρακάτω, αν φυσικά σάς αφήσει ο Άρης στους Διδύμους, που σας δημιουργεί την εξόχως έντονη ανάγκη να βγείτε σαν να μην υπάρχει αύριο (εν μέρει και για να μη σκέφτεστε την επίδραση του αναπάντεχου στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και διάφορα άλλα βαριά φιλοσοφικά θέματα με άμεσες συνέπειες πάνω σας).

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Ερμής στην κανονική του πορεία παίρνει από πάνω σας (/μας) ένα πολύ μεγάλο βάρος κι έτσι πλέον δεν έχετε τη γκρίνια για πρωινό μαζί με τη βιολογική γκρανόλα. Η Αφροδίτη πάνω σας προκαλεί ένα υπαρξιακό παρτάκι (με την καλή έννοια), καθώς πλέον δε διστάζετε να αναγνωρίσετε την ομορφιά στη ζωή, τον κόσμο, το πιτόγυρο με γιαούρτι αντί για τζατζίκι (αν δεν το έχετε αναγνωρίσει αυτό ακόμα, δοκιμάστε το) κι έτσι χαλαρώνετε μετά την “Koloterorita” που βιώσατε τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες – αρκεί βέβαια να μην ψάχνετε αφορμή για να μουτζοπιαστείτε με τη μάνα σας και τους λοιπούς διαμένοντες στο σπίτι σας, αφού ο Άρης σας προκαλεί το εφέ “ό,τι θυμάμαι χαίρομαι” όσον αφορά τα του σπιτιού και της λειτουργίας του.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr