ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 5 Απριλίου σηματοδοτεί μια νέα αρχή, μια άνοιξη της ύπαρξής σας, μια αισιοδοξία δίχως περιορισμούς, που θα παίξει στο μυαλό σας το ντουέτο Γαρμπή – Θεοδωρίδου “Κι επιτέλους πίστεψε στον εαυτό σου/ άκου με για το καλό σου/ ζήσε όπως θες”, διώχνοντας μακριά το φόβο για το καινούργιο, το άγνωστο και το παράτολμο. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι βρίσκεστε σε τρανς και καλείστε να αποφασίσετε τι θα κάνετε με τα γκομενικά σας, τα της δουλειάς και ό,τι άλλο απασχολεί την ψυχούλα σας βαθύτατα αυτή την περίοδο.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Oι επιστροφές σας είναι, διαχρονικά, θριαμβευτικές, και συγκρίνονται μόνο με την τελετή υποδοχής των ποδοσφαιριστών της Εθνικής μετά το Euro (ή με πρεμιέρες της Αγγελικής Ηλιάδη, αναλόγως το fabulousness που διαθέτετε). Η Νέα Σελήνη πάνω σας κάνει ό,τι μπορεί για να μη χάσετε τον ενθουσιασμό σας για τη ζωή και τις προτεραιότητές σας, τονώνει την κοινωνικότητά σας και σάς δίνει ένα ακόμα κίνητρο να βγείτε έξω και να γνωρίσετε ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε περίπτωση να σας ενδιαφέρουν παραπάνω από όσο σάς νοιάζει για τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας σας. Έτσι είναι το καινούργιο πράγμα, χτυπάει πρώτα εκεί που δεν το περιμένεις – κι αυτό είναι το σημείο που θα χρειαστεί να προσέξετε επικοινωνιακά, καθώς ενδέχεται να σας πέσει βαριά η τόση χαρά και το γεγονός ότι δεν τυγχάνουν “στραβές” αυτές τις ημέρες. Keep going, ο κόσμος σάς χρειάζεται.

ΤΑΥΡΟΣ

Εντάξει, ας πούμε ότι έχετε υπάρξει πιο ήρεμοι ή πιο ανέμελοι στη ζωή σας, σε σχέση με αυτές τις ημέρες. Σε γενικές γραμμές δε ζείτε στο παρελθόν, αλλά αν θυμηθείτε διάφορα πράγματα που έγιναν (και κυρίως που δεν έγιναν) μπορείτε να περάσετε πάρα πολλές ώρες σε αυτό, κυρίως αναλογιζόμενοι τι θα είχε πάει διαφορετικά και αν τέλος πάντων θα είχατε αλλάξει τον κόσμο με τη συγκεκριμένη αφορμή που τελικά δε σας δόθηκε. Νέα Σελήνη είναι, θα περάσει, και καθώς θα φεύγει ήδη θα είστε σίγουροι ότι έρχονται πιο ήρεμες μέρες, χωρίς νεύρα για το αφεντικό σας που επιμένει να σας φορτώνει τα πάντα, το συνάδελφο που τρώει με ανοιχτό το στόμα την ώρα που εσείς βγάζετε τα μάτια σας στον υπολογιστή και τους φίλους σας που είναι σε άλλη διάσταση (ίσως γιατί άνθρωποι είναι κι αυτοί και έχουν τα δικά τους). Τώρα, σε περίπτωση που ρωτάτε για τον Θανάση, απλά φροντίστε πάνω στα νεύρα σας να μην του κάνετε αυτό που κάνει η Καίτη στη σοκολάτα του Λαζάρου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

“Eξάντληση” is your middle name αυτές τις μέρες, πρώτον διότι έπεσαν όλα μαζεμένα και δεύτερον διότι όσο κουράγιο κι αν έχεις μπροστά στις δυσκολίες της ζωής, κάποια στιγμή θα γίνεις και λιγόψυχος, πρωτίστως διότι δεν θα αντέχεις άλλο τέτοια συμπαντική κούραση. Πλέον ο Άρης βρίσκεται πάνω σας και όλη η ενέργεια της ζωής περνάει από μέσα σας, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε τι να πρωτοκάνετε, να κατεβάσετε κουρτίνες, να βάψετε το σπίτι, να μιλήσετε στον Θανάση για τα συναισθήματά σας, να βγείτε με τους φίλους σας και να ξαναγυρίσετε σπίτι στα μέσα Μαΐου; Όλα μοιάζουν εξίσου θελκτικά και απαραίτητα, μετά από μια μακρά περίοδο άγχους για τζούφια πράγματα και η Νέα Σελήνη σάς βοηθάει να ξεπεράσετε αυτή τη ντεμί σεζόν της καθημερινότητας με μια τόνωση της κοινωνικής σας ζωής και έναν επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων στις φιλίες σας. Ένα είναι βέβαιο, αν το πάρετε λίγο πιο χαλαρά, όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι τα αισθήματά σας σαν θηρία ανήμερα, όπως τραγουδούσε ο Χατζηγιάννης κάποτε, με τη διαφορά ότι εκείνος ήξερε τι αισθανόταν και για ποιον, ενώ εσείς ζείτε τη βουή και την αντάρα μέσα σας απλά και μόνο για το σπορ. Το υποσυνείδητό σας δουλεύει με διπλό καρμπιρατέρ, όσο η Νέα Σελήνη σάς βάζει να ασχοληθείτε κυρίως με τη δουλειά, στην οποία “γίνονται πράγματα”, όπως θα τόνιζε και η Βάνα Μπάρμπα. Δεν είναι πολύ ωραίο να πονάει η ψυχούλα σου καθ’ εκάστην και αργία, απλά και μόνο επειδή “πρέπει να αισθάνεσαι για να είσαι“, κι αυτό θα το καταλάβετε καλύτερα αυτές τις μέρες που οι αναλαμπές για το τι κάνετε με τον Θανάση (ή τι θέλετε να κάνετε) θα σας πετάνε πετραδάκια στο τζάμι μπας και ξεξυπνήσετε. Αν αισθάνεστε μια ιδιότυπη αναστολή στην όποια ροπή σας να τοποθετηθείτε άμεσα για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είστε σε καλό δρόμο.

ΛΕΩΝ

Αυτό, μάλιστα, είναι Άνοιξη, είναι φωτιά στα μπατζάκια σας, είναι κινητήριος δύναμη που σας τραβάει το πρωί το πάπλωμα για να σηκωθείτε να αδράξετε τη μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο (διότι ξέρετε πολύ καλά πως μπορεί και να μην υπάρχει). Το θέμα της έκθεσης αυτή την εβδομάδα είναι “Πώς να περάσω καλά και να γράψω στα παλιά μου ολ σταρ όσα θα μπορούσαν να μου ταράξουν το τσι” και όπως φαίνεται η δική σας εκδοχή είναι αυτή που περιλαμβάνει προγραμματισμό ταξιδιών και νέους στόχους που σχετίζονται με τη διεύρυνση του πνεύματός σας (καλά, σε αυτό βοηθάει και το ότι αισθάνεστε πτωχοί αυτή την περίοδο, συνεπώς δεν έχει έρθει ΑΚΟΜΑ δυστυχώς η ώρα να ψωνίσετε καινούργιο εξοπλισμό για την παραλία, ώστε να είστε πανέτοιμοι). Όσο για τον Θανάση, δε σας απασχολεί καθόλου, είτε βρίσκεται εκεί, είτε μόνο στη φαντασία σας, αυτή την περίοδο προτεραιότητα έχει η καλοπέραση χωρίς άλλες υποχρεώσεις (ναι, ακόμα και το γκομένισμα, υποχρέωση σάς μοιάζει).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ευτυχώς να λέτε που μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα παραπάνω από δυο πράγματα (και να βγαίνουν και σωστά), γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχατε κατεβάσει παροχή και – το χειρότερο – κανείς δε θα σας πίστευε ότι βρίσκεστε σε τέτοια δεινή θέση. Αφενός ο Άρης αβαντάρει τα επαγγελματικά σας με τον καλύτερο τρόπο, γιατί από όγκο και ποιότητα θα είστε εξίσου ευχαριστημένοι, κι αφετέρου η Νέα Σελήνη φουντώνει τα πάθη, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνδυάσετε την καριέρα με τη μοιραία (για τους άλλους) ύπαρξή σας. Παραλλήλως δε, θα προκύψουν και ευκαιρίες για περισσότερα λεφτάκια, ώστε να χρηματοδοτήσετε ό,τι σάς ενδιαφέρει αυτή την περίοδο (κατά βάση τις λαμπάδες των βαφτιστηριών σας δηλαδή). Δεν ξέρουμε αν είναι έτοιμος ο Θανάσης για μια τέτοια ανανέωση της ζωής σας – αλλά όπως και να έχει, θα το πάρει πολύ ευχάριστα.

ΖΥΓΟΣ

“Δε ζήτησα από εσένανε να σώσεις την ανθρωπότητα”, μουρμουράτε πάλι – και φταίει η Νέα Σελήνη γι’ αυτό, η οποία σάς θυμίζει ότι πανεύκολα μπορείτε να γίνετε με τον Θανάση (ή και βασικά με όποιον μιλάει ελληνικά ή γλώσσα στην οποία έχετε πτυχίο αντίστοιχο του lower – κι ας είναι και του Μίσιγκαν) σαν την Βίρνα με τον Γιάγκο στα επεισόδια όπου μαθαίνει ότι τα έχει με την Σάντρα. On the bright side, νέα πράγματα μπορούν να ξεκινήσουν στις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), ενώ παράλληλα έχετε λύσει (για κανένα μήνα τουλάχιστον) το θέμα των σπουδών ή ό,τι άλλο έχει σχέση με τους ορίζοντές σας και τη διεύρυνσή τους (όχι για να μη λένε πως είστε μόνο για τα μπουζούκια, λες και δεν υπάρχει και μια σπάνια κατηγορία ανθρώπων που μπορεί να αγκαλιάζει φαινομενικά αντικρουόμενες τάσεις και στάσεις ζωής με την ίδια επιτυχία). Το καλύτερο σε όλο αυτό είναι πως θα βρείτε μπροστά σας και ανθρώπους που – αν και δεν τους το είχατε – θα σας στηρίξουν πολύ σε όλες τις επιλογές σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχετε πάρα πολλές δουλειές, πάρα πολλές δουλειές, τόσο στο σπίτι, όσο και στον επαγγελματικό χώρο και καμιά Μαρούσκα δε μπορεί να σας βοηθήσει τόσο, ώστε να χαλαρώσετε. Ευτυχώς είναι μια καλή περίοδος για να επιτύχετε την πνευματική ισορροπία που σας χρωστάει ο χειμώνας που μόλις (μάλλον, δεν παίρνουμε και όρκο) πέρασε, και το καλύτερο σε όλο αυτό είναι πως δεν δυσανασχετείτε και δεν είστε όλη μέρα (από μέσα σας) σαν την Ράνια από τους s1ngles, να μπινελικώνετε μέχρι και τα πεζοδρόμια επειδή ξεφύτρωσαν εκεί όπου βρίσκονται και για κάποιο λόγο σας εμποδίζουν. Η βασικότερη εξέλιξη όλων έρχεται, βέβαια, από τα επαγγελματικά, με μια νέα ευκαιρία που “ψήνεται” για να σας σερβιριστεί αργότερα. Φυσικά σε γκομενικό επίπεδο είστε στα κάγκελα, αφού τα πάθη είναι φουντωμένα εδώ και μέρες – και έτσι θα σας πάνε, ασορτί με το πνεύμα της άνοιξης – με τον Θανάση να μην είναι, ενδεχομένως, έτοιμος να το διαχειριστεί αποτελεσματικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Φωτιά στα Σαββατόβραδα (και ενδεχομένως ακόμα μερικά βράδια) έχει βάλει η Νέα Σελήνη, αφού ο καημός σας είναι τι θα κάνετε με τον Θανάση κι αν προλαβαίνετε να κλείσετε μια σύντομη εκδρομή στη Βενετία, τη Ρώμη, το Παρίσι, την Κουάλα Λουμπούρ ή τον πλανήτη Αφροδίτη και γενικώς κάπου σ’ ένα μέρος άνθρωπος να μην υπάρχει, ούτε νέος, ούτε γέρος μόνο να ‘σαστε μονάχοι. Κανείς δε μπορεί να διαχειριστεί τη συναισθηματική σας κάψα, η οποία κομποζάρεται θεσπέσια με τον Άρη από τον Οίκο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και για μεν τον Θανάση είναι όλο αυτό μια ευχάριστη έκπληξη στην καθημερινότητά του, για δε τους συνεργάτες σας στη δουλειά που σας βλέπουν μονίμως εν εξάλλω (χωρίς να καταλαβαίνουν ότι για καλό είστε έτσι), είναι κάπως δύσκολο. Μην ταράζεστε, είναι δύσκολο να κάνετε ζάφτι τόση ενέργεια, αλλά εδώ σάς έχουν συμβεί πολύ χειρότερα πράγματα, στα ευχάριστα θα κωλώσετε (βασικά ναι, κι εκεί είναι το πρόβλημα).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εδώ και καιρό είστε επίσημα ο “ακουραστότερος” (sic), όπως λέγαμε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή “ο καταλληλότερος”, ωστόσο ο Άρης έχει αντίθετη άποψη για τον εν λόγω χαρακτηρισμό και αναμένεται να σας ξετινάξει (όχι μόνο για το Σαββατοκύριακο), αφού και στη δουλειά και σε προσωπικό επίπεδο θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με ένα σωρό πράγματα – ορισμένα από αυτά απολύτως απαραίτητα για να μην αρχίσετε να πετάτε πέτρες σε άσχετο κόσμο επειδή δε σας βγαίνει η καθημερινότητα όπως τη θέλετε. Η Νέα Σελήνη ευνοεί μετακομίσεις και εν γένει εργασίες που σχετίζονται με το σπίτι (αν βέβαια ποτέ σας βγάλει ο δρόμος που συνδέει τη δουλειά με τα μπαρ), ενώ ο Θανάσης θα σας βοηθήσει σημαντικά ώστε να επιτύχετε την πνευματική ηρεμία που θα χρειαστείτε για να αντεπεξέλθετε με επιτυχία σε όλη αυτή τη βαθιά υπαρξιακή μανούρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όλα μοιάζουν καλοκαίρι στα γκομενικά, αφού ο Θανάσης σάς κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της κοινής σας ζωής (πράγμα που βέβαια συνεπάγεται ένα οικονομικό κόστος και για εσάς, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης). Η Νέα Σελήνη φέρνει βέβαια πολλές εξελίξεις από το μέτωπο των νέων γνωριμιών (σε γκομενικό και επαγγελματικό επίπεδο εξίσου), συνεπώς τίποτα να μην έχετε για σίγουρο, ειδικά αν στη δουλειά βαριέστε τόσο που είστε έτοιμοι να παίξετε όλες τις πίστες κάντι κρας από την αρχή (ή να βρείτε ένα γραφείο με πλάτη στον τοίχο για να βλέπετε με την ησυχία σας Νέτφλιξ). Ανοίξτε τα μάτια σας και εκμεταλλευτείτε την ορμή των καταστάσεων, γιατί αλλιώς και θα βαρεθείτε και θα χάσετε ωραιότατες ευκαιρίες να προχωρήσετε ό,τι σας καίει και σας τσουρουφλίζει (κρυφά από όλους μάλιστα).

ΙΧΘΥΕΣ

Δεν έχετε (τρομακτικά) πολλά στο πιάτο σας αυτή την περίοδο, κι όσα βρίσκονται στο καθημερινό μενού πρόκειται κατά βάση να σας διευκολύνουν τη ζωή, με πρώτο από όλα τα λεφτάκια, που ετοιμάζονται να σκάσουν αυτές τις μέρες – αν δεν τα κάνετε στραγάλια, βέβαια. Στο μεταξύ σάς έχει στριμώξει λίγο η ορμή που έχουν πάρει οι εξελίξεις εντός του σπιτιού και του σογιού, και οι αλλαγές που ξεκίνησαν, αλλά κι αυτές εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία “Βελτίωση Βιοτικού Επιπέδου Για να Μην Καταλήξουμε Στου Σινούρη Μια των Ημερών”. Ενιγουέι, μην κάνετε σαν κακό χρόνο να ‘χετε, απλά επειδή δεν προχωράνε τόσο γρήγορα τα γκομενικά. Δώστε χώρο στον άλλο, αφού τη συγκεκριμένη στιγμή κι εσείς χώρο θέλετε, ας μην κοροϊδευόμαστε.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr