ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα 4 πιο κυκλοθυμικά ζώδια

Τρελαίνονται, μια παγώνουν μια ζεσταίνονται, αλλά μην πάει ο νους στη θερμοκρασία του σώματός τους. Για το mood τους μιλάω, το οποίο ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ, ανάλογα την αφορμή. Ψύχραιμα ατομάκια κατά βάθος δεν τα λες, κι ας δείχνουν έτσι καμιά φορά. Γιατί αν ήταν, δε θ' ανέβαζαν στροφές 100 σε 0,2 κλάσματα του δευτερολέπτου ή δε θα σ' αγαπούσαν ξαφνικά, ενώ πριν ένα λεπτό έψαχναν το μαχαίρι στα συρτάρια κι όχι για να κόψουν το μήλο. Με λίγα λόγια, είναι τα ζώδια που φημίζονται για το ευμετάβλητο της διάθεσής τους.

Δίδυμος

Λίγα πράγματα φημίζονται όσο η Λιβαδειά για το σουβλάκι της και η Θεσσαλονίκη για τη μπουγάτσα. Ανάμεσα σ’ αυτά βάλε και τον Δίδυμο, τον οποίο δεν πιάνεις που-θε-νά σε ζήτημα διάθεσης. Την αλλάζει με σχεδόν μαγικό τρόπο, για λόγο όχι πάντα φανερό, απλά κάτι σκέφτηκε, κάτι θυμηθηκε, κάτι είπες και τον πείραξε. Από φατσούλα χαμογελάκι σε φατσούλα δύστροπη πιο γρήγορα κι από πληκτρολόγηση emoji. Αυτός είναι, τι να κάνεις, τον συνηθίζεις με τον καιρό.

Καρκίνος

Άλλο μυστήριο τρένο από ‘κει. Ο Καρκίνος που είναι έτσι κάπως ανισόρροπος στη ζωή του, έχει μια παραξενιά παραπάνω βρε αδερφέ, ανταγωνίζεται τον Δίδυμο σε κυκλοθυμία και γίνεται μεγάλο ντέρμπι. Να έχετε πέσει κάτω από τα γέλια, σκέψου, τίποτα να μην μπορεί να χαλάσει τη στιγμή, και ξαφνικά μια λάθος λέξη, να τον κάνει τούρμπο. Κι ύστερα, μην του μιλάτε του παιδιού. Ο Καρκίνος θέλει τον χρόνο του κι ισιώνει, ωστόσο, ξέρει το χούι του, αλλά δεν κάνει και φοβερές προσπάθειες να διορθωθεί. Έχει αυτό το «έτσι είμαι και δεν αλλάζω, αποδεχτείτε με», ως γνωστόν.

Υδροχόος

Πώς είναι τα παιδάκια που αν τους χαλάσεις χατήρι παθαίνουν λαλά, κατεβάζουν μούτρα και συμπεριφέρονται σαν κακομαθημένα; αυτό, σε large. Ο Υδροχόος σκέφτεται πολύ, σκέφτεται γρήγορα, αλλάζει απροειδοποίητα. Κι εκεί που νομίζεις ότι είστε μαλωμένοι και θα κάνετε καμιά βδομάδα να μιλήσετε, ξαφνικά χτυπάει τηλεφωνάκι σα να μην τρέχει τίποτα. Είναι να τρελαίνεσαι.

Ιχθύς

Βαρύ φορτίο ο συνδυασμός συναισθηματισμού και εσωστρέφειας, απρόβλεπτο. Ο Ιχθύς δείχνει πολύ κυκλοθυμικός για τον απλούστατο λόγο ότι νομίζεις ότι ξέρεις τι σκέφτεται, αλλά δεν έχεις ιδέα. Οπότε μπορεί στις 3 να τα λέτε χαλαρά και 3 και 15 να έχει σκάσει τη βόμβα και να γίνεστε μαλλιά κουβάρια. Ξεσπάει άσχημα γιατί δεν ξέρει να εκφράζεται. Έχε πάντα το νου με δαύτον, μην παραχαλαρώνεις.