ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 8-9 Σεπτεμβρίου.

Από τις 6 του μήνα ο Ερμής έχει αποχαιρετήσει τον Λέοντα και έχει εισέλθει στην Παρθένο, προσδίδοντας στην καθημερινότητά μας ειρμό, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και, εν ολίγοις, βγάζοντάς μας εντελώς από το καλοκαιρινό μουντ στο οποίο είχαμε μπει μετά κόπων και βασάνων φέτος από τον Ιούνιο. Από τις 6 του μήνα ο Κρόνος στον Αιγόκερω έχει γυρίσει ορθόδρομος, όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2019 κι έτσι η υπευθυνότητα ξαναμπαίνει στη ζωή μας. Προσοχή, δε χρειάζεται να συγχέουμε το consistency με τη βαρεμάρα, ούτε να αποποιούμαστε των ευθυνών μας, ειδικά όταν ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Στις 9 του μήνα η Νέα Σελήνη στην Παρθένο συνηγορεί στο να γίνουμε ανθρώποι (στην παραλήγουσα ο τόνος, ναι), οργανώνοντας τη ζωή μας με ορθολογισμό και στοχοθεσία – δυο λέξεις που το καλοκαίρι ήταν ως και απαγορευτικές έννοιες. Tην ίδια μέρα η Αφροδίτη μπουκάρει στον Σκορπιό και φουντώνει τα πάντα όλα, κυρίως δε αυτό που παρατηρεί ο λιγότερος κόσμος, δηλαδή τη διαίσθηση και τη στρατηγική εγκράτεια μέχρι το μεγάλο, το σωστό, το πρόστυχο το “άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα”.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

There is no business like show business, λέει το τραγούδι, και όταν το λέτε κι εσείς το εννοείτε. Ποτέ άλλοτε η φράση “τα κεφάλια μέσα” (μπλιαχ, μεταξύ μας) δεν είχε τόσο νόημα όσο αυτές τις ημέρες, που και η Νέα Σελήνη σπρώχνει όσο μπορεί τη φάση για να κάνετε φόκους στη δουλειά, ενώ παράλληλα φροντίζετε και τον εαυτό σας, τη διατροφή σας και το σπίτι. Το καλύτερο σε όλο αυτό είναι ότι δε στραβώνει τίποτα σε σχέση με τους επαγγελματικούς σας στόχους εξαιτίας των γκομενικών σας, γιατί η ισορροπία (αν έχετε ακουστά) επέρχεται σε τέτοιες στιγμές, που όντως τη χρειάζεστε, και όχι για να κάνετε απλώς ψυχολογική γυμναστική. Βέβαια, από την Κυριακή και μετά χρειάζεται ένα κράτημα σε ό,τι σχετίζεται με τους ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντός σας, καθώς θα μπείτε στον πειρασμό να αμφισβητήσετε πάγια και δεδομένα πράγματα (δεδομένα όσο ότι η Αλίκη δε θα έκανε ποτέ καριέρα ως μελαχρινή).

ΤΑΥΡΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από τον Κρόνο σε ευθεία πορεία, ο οποίος συντονίζει κάπως τον κόσμο στη δουλειά και σάς βοηθάει να λέτε και να εννοείτε όλοι το ίδιο πράγμα, ενώ μέχρι πρότινος η καθημερινότητά σας ήταν – σε επικοινωνιακό επίπεδο – σαν την πρώτη βδομάδα της Κουντουράτου στη Σχολή του Μαρκορά. Η Νέα Σελήνη βοηθάει προς την ίδια κατεύθυνση, ωστόσο ενδέχεται να παρασυρθείτε από τη σιγουριά της σταθερότητας και να μπείτε από μόνοι σας στο γνωστό καλούπι “τζάκι, τσαγάκι, Ελένη Μενεγάκη” (και δη σε επανάληψη), αφού έτσι συνήθως απολαμβάνετε την επαγγελματική σας ηρεμία, εκμεταλλευόμενοι τα ανοιγμένα τσάκρα επί του καναπέ σας. Η Αφροδίτη, βέβαια, στον 7ο Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), φέρνει μπόλικο συναίσθημα στους δεσμευμένους, ενώ στους αδέσμευτους αβαντάρει τα ανοίγματα – ξέρετε, αυτά που κάνετε κάθε όποτε επανέρχεται στο προσκήνιο η καριέρα του Σαρμπέλ. Εκμεταλλευτείτε την allure που αναδίδετε όταν είστε ζεν και κάντε ένα άνοιγμα σε ανθρώπους που δεν θα είχατε ποτέ στο νου σας ως relationship material – κι αυτό χωρίς να το παίζετε ντίβες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κανείς δεν μπορεί να σας περιορίσει (εκτός από τον εαυτό σας, ο οποίος, όταν το κάνει, επιτυγχάνει με τρόπο απόλυτο και εκνευριστικό για όλους), αυτές τις μέρες όμως η Νέα Σελήνη στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας θα αλλάξει το φόκους σας κι έτσι από το “τσίχλα, μπούκλα, πλατφόρμα” θα περάσετε σταδιακά στο “τι θα γίνει ρε μάνα με τον αλουμινά, αν δεν το πάρω εγώ τηλέφωνο θα μείνουμε με το πορτοπαράθυρο όρτσα ως τα Χριστούγεννα”. Τουλάχιστον έτσι θα κάνετε μπόντινγκ με τα σόγια σας, όσο τακτοποιείτε (όπως θέλετε εσείς, ας μην κοροϊδευόμαστε) όλα τα θέματα του σπιτιού και της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Η Αφροδίτη στον Οίκο της εργασίας και της υγείας φέρνει ευπρόσδεκτες αλλαγές στην καθημερινότητα, οι οποίες όμως είναι σαν το σωστό ντεκαπάζ, αποζητά δηλαδή την επένδυση σε υλικό και χρήμα και ουχί το ξεπέταγμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει και παρεξηγήσεις που θα χαλάσουν όλη τη σούπα. Όπως πάντα, όταν δεν βαριέστε κάνετε θαύματα, όταν όμως βαριέστε είναι πιο εύκολο να συνεννοηθεί κάποιος με ένα τρίχρονο που ήπιε κατά λάθος Red Bull παρά με εσάς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Συχνά στις σκέψεις σας και τα λόγια σας πρέπει να παρεμβαίνει ο ταχυδρόμος από τους Δυο Ξένους, να λέει “ένα τηλεγράφημα από το εξωτερικό” ώστε να αντιλαμβάνεστε πως ο ειρμός σας ονομάζεται έτσι κατ’ ευφημισμό και μόνο. Αυτή η εγγενής σας κατάσταση εξασθενεί τις μέρες κοντά στη Νέα Σελήνη στην Παρθένο, η οποία από τον Οίκο της επικοινωνίας σας θα βοηθήσει όχι μόνο να εκφράσετε τι θέλετε με ορθό τρόπο, αλλά και να πείσετε τους άλλους ότι το ίδιο πρέπει να θέλουν και αυτοί. Ευτυχώς όλο δένει υπέροχα, σαν σιρόπι κομπόστας μετά από πολύωρο βράσιμο, με τον ορθόδρομο Κρόνο, ο οποίος δεν σας αφήνει αμολητούς να ζήσετε άλλο αναίτιο δράμα – ιδίως αν δεν έχετε να λάβετε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία σας. Στα πιο σημαντικά όλων, η Αφροδίτη στον Οίκο των παθών σας σάς πιάνει από τα πέτα και σας βγάζει έξω με αποκλειστικό σκοπό να παρτάρετε σαν να μην υπάρχει αύριο και σαν να μην υπήρξε καλοκαίρι (πράγμα που ίσως και να ισχύει για φέτος). Μην αντισταθείτε, είναι μάταιο (και μην κάνετε ότι δεν θέλετε, θα σας χτυπήσω).

ΛΕΩΝ

O Κρόνος επιστρέφει στην ορθή του πορεία και έτσι μπορείτε να σκεφτείτε με πιο παραγωγικό τρόπο για το πού θα πάει αυτή η βαλίτσα (της δουλειάς κυρίως), και μάλιστα χωρίς να διαλυθείτε από την κούραση από το πρώτο πενθήμερο της νέας αυτής προσπάθειας. Η Νέα Σελήνη στον Οίκο των χρημάτων σας προσπαθεί να σας φτιάξει το φθινόπωρο, ώστε να μην ζοριστείτε καθόλου σε σχέση και με τις απολαβές σας και με το περιεχόμενο της δουλειάς σας, και όπως έχετε πάρει φόρα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, τίποτα και κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στο δρόμο σας (αν θέλει τη ζωή του). Σε γκομενικό επίπεδο οι τόνοι πέφτουν από την άποψη ότι προτιμάτε να μείνετε σπίτι και να δείτε νέα σειρά με τη Veronica Castro στο Netflix παρά να βγείτε έξω και να επιστρέψετε μετά από δυο μέρες. Κάθε πράγμα στον καιρό του, και οι συζητήσεις με τον Θανάση για την ποιότητα της σκέσης σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) πρέπει να γίνονται κάποια στιγμή, οπότε καλό είναι να υπάρχουν και αυτές οι φάσεις. Για τους αδέσμευτους ή για όσους έχουν αποφασίσει ότι τα λόγια είναι περιττά τις περισσότερες φορές – και ο καναπές πρόωρο δείγμα έλευσης του φθινοπώρου – το Σαββατοκύριακο σάς περιμένει (μαζί και το σπίτι σας τα ξημερώματα, μάλλον, της Δευτέρας).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Good news, everybody, η καντήφλα της προηγούμενης εβδομάδας ξεπλένεται πιο γρήγορα από κόκκινη κινέζικη βαφή σε καμένο μαλλί και η Νέα Σελήνη φέρνει το πάρτι στη ζωή σας, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο. Όταν λέμε πάρτι, δεν εννοούμε εσάς σε ένα κότερο που ζει σε ξέφρενους ρυθμούς, αλλά πάρτι σε συναισθηματικό επίπεδο, δηλαδή απολέπιση/ ενυδάτωση/ σύσφιξη/ ανανέωση της επιδερμίδας μέσα κι έξω. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία από τις 6 του μήνα βοηθάει όλους τους λογικούς ανθρώπους να νιώσουν ήρεμοι και να μην αμφισβητούν βασικά πράγματα (ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή, ότι η Σαμπρίνα άδικα των αδίκων δε συνέχισε την καριέρα της, ότι σε επαγγελματικά θέματα δίκιο είχε πάντα ο Στιβ Τζομπς κι εσείς συνεχίζετε την παράδοσή του), ενώ η Αφροδίτη στον Οίκο της επικοινωνίας σας από την Κυριακή σάς βοηθάει ώστε να εμπεδώσουν όλοι γύρω σας ποιος κάνει κουμάντο εκεί μέσα (σπίτι, δουλειά).

ΖΥΓΟΣ

Όχι πια διασκεδαστές ανθρώπων, όχι πια Ρούλα Κορομηλά τα Σάββατα των παιδικών μας χρόνων, πλέον μόνο επιμονή σε πάγιες θέσεις και επιδίωξη στόχων οι οποίοι, για άγνωστο λόγο, έχουν καβαλήσει τα νεύρα των γύρω σας (λέγε με ζήλια). Η Νέα Σελήνη προσπαθεί να σας βοηθήσει με τον περίγυρό σας, μέσα από την αποκατάσταση (σε γενικές γραμμές) των σχέσεών σας, εσείς βέβαια δεν ψήνεστε πάρα πολύ και προτιμάτε να μείνετε μέσα και να απαριθμείτε τις άγνωστες λέξεις στα τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αφού τίποτα δε βγάζει νόημα στη ζωή εκτός τέχνης. Σε κάθε περίπτωση, η Αφροδίτη για δυο μήνες σχεδόν φέρνει λεφτάκια και νέους τρόπους να βγάλετε κι άλλα, ώστε ο χειμώνας να είναι πιο άνετος από τον περσινό. Το πρόβλημα με εσάς διαχρονικά είναι, βέβαια, η ισορροπία και αυτές τις μέρες την επιτυγχάνετε κάπως δύσκολα, καθώς τα όριά σας είναι ιδιαιτέρως εύθραυστα – και με το δίκιο τους. Βαθιές ανάσες τις στιγμές που ακούτε απανωτά τα “Κυρία Μπία, εκλόχτηκα” από ανθρώπους που δεν έπρεπε να είναι σε θέση να τα λένε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ωραίο πράγμα να είσαι αινιγματικός και μυστηριώδης – αν είσαι ντετέκτιβ στην τηλεόραση ή Σκορπιός, σε κάθε άλλη περίπτωση εσύ περνάς καλά και ο κόσμος έχει για εσάς πιο πολλές απορίες από όσες είχε η Betty Draper για τον άντρα της ως τη 2η σεζόν Mad Men. Όχι ότι χρωστάτε σε κανέναν να εξηγήσετε για ποιο λόγο είστε έτσι (η Αφροδίτη πάνω σας το εντείνει αυτό), σε κάθε περίπτωση η θελκτικότητά σας είναι δεδομένη, το ίδιο όμως συμβαίνει και για τα νεύρα σας εξαιτίας διαφόρων εμμονών που μπορεί να επιστρέφουν. Περιορίστε όσο μπορείτε ό,τι βράζει κάτω από την επιφάνεια και σας εκνευρίζει (και τους άλλους μαζί, αυτούς που δεν θέλετε να εκνευρίσετε) και παράλληλα ο ορθόδρομος Κρόνος θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε καλύτερα με όλους. Παράλληλα, η Νέα Σελήνη κάνει ό,τι μπορεί για να βγαίνετε έξω και να κάνετε νετγουόρκινγκ, πράγμα που θα σας χρειαστεί φέτος το φθινόπωρο, αν θέλετε να διορθώσετε πράγματα που σας εκνευρίζουν (δικαίως) εδώ και καιρό και που πιστεύετε πως δεν έχετε το κουράγιο να αντιμετωπίσετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Κανείς δεν έχει όρεξη να φύγει το καλοκαίρι (εκτός από τους Κριούς, ίσως), εσείς όμως το έχετε παρακάνει και είστε διατεθειμένοι ως και την αναπνοή σας να κρατήσετε για να μη συμβεί τούτο το κακό στη ζωή σας. Ίσως να βαριέστε λίγο να εισέλθετε σε μουντ “αναδιοργάνωση και αποκαλόκαιρο: βασικές αρχές ψυχικής κάθαρσης και στοχοθεσία για τον χειμώνα”, όμως η Νέα Σελήνη θα σας βοηθήσει να μπείτε γερά στο παιχνίδι και μάλιστα να ασχοληθείτε και με ό,τι φοβόσασταν (ή με ό,τι είχατε γκώσει για καιρό), όπως το σπίτι. Ο ορθόδρομος Κρόνος βοηθάει πάρα πολύ στην προσγείωση όσον αφορά στα επαγγελματικά σας, σε βαθμό που η πρακτικότητα των αποφάσεών σας θα αγγίζει τα όρια της τσαχπινιάς – για τέτοια επιτυχία μιλάμε. Η μόνη παραφωνία στη στιβαρή σας εμφάνιση παντού είναι η Αφροδίτη στον 12ο Οίκο σας, η οποία δεν λέει να αφήσει τον εθελοντή της Greenpeace να πάει σπίτι του να ξεκουραστεί, ώστε να ζήσετε λίγο στα “όπα” σας (και χωρίς την καταστροφή του περιβάλλοντος, δεν είπαμε πως θα το κάνετε επίτηδες). Αφήστε τους άλλους και ασχοληθείτε με εσάς, το έχετε τόσο ανάγκη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Στα πολύ καλά νέα των ημερών συγκαταλέγεται η ορθοδρόμηση του Κυβερνήτη σας Κρόνου και η μετακίνηση του Ερμή στην Παρθένο – σαν να λέμε ήσασταν σε ένα ερημικό νησί της ύπαρξής σας χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, χωρίς ΚΑΤΙ να μανατζάρετε και τώρα όχι μόνο σάς διέσωσε πολυτελής θαλαμηγός, όπου μαζεύεται ο καλύτερος κόσμος (πράγμα βασικότατο για εσάς), αλλά ο καπετάνιος ζητάει και κάποιον να κάνει κουμάντο σε όλα, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβεί σε τέτοια tasks αν δεν μοιράζεται το ίδιο ζώδιο με εσάς. Η Νέα Σελήνη φέρνει ταξίδια και επαφές με κόσμο που μένει μακριά (πάρτε και τη θεία από το Σικάγο, ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να μάθετε), ενώ η Αφροδίτη από τον 11ο Οίκο σας επαναφέρει την κοινωνικοποίηση στη ζωή σας. Τέρμα, λοιπόν, το δράμα; Ενδεχομένως, αν και με εσάς, όλα ένα υπαρξιακό δράμα είναι, μια ατελείωτη προσπάθεια να πείσετε τους άλλους (χωρίς να το καταλάβουν άμεσα όμως ότι το προσπαθείτε) πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στον κόσμο από εσάς. Ηρεμήστε, αν θέλουν να το καταλάβουν, θα το καταλάβουν, εσείς φροντίστε στο μεταξύ να παραμείνετε αυτό το “καλύτερο πράγμα”, όπως κι αν εξειδικεύεται για εσάς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θυμάστε πριν λίγο καιρό που είχατε λυσσάξει με τον Θανάση και δεν ακούγατε άνθρωπο που προσπαθούσε να σας επισημάνει ότι ζημιώνεστε εκεί που έχετε ανάγκη περισσότερο; Ευτυχώς από την ορθοδρόμηση του Κρόνου και έπειτα, με λίγη βοήθεια από τον Ερμή στην Παρθένο, αυτή η φάση έρχεται στο προσκήνιο ακριβώς για να κάνει fade out με το σωστό τρόπο, δηλαδή πολλή σκέψη, ολίγα συμπαντικά χαστουκάκια και τη συνειδητοποίηση ότι κανείς δεν θα έρθει να σας σώσει αν δεν ανάψετε μόνοι σας τη φωτοβολίδα. Η Αφροδίτη στον 10ο Οίκο σας βοηθάει στο να δώσετε προτεραιότητα εκεί που πρέπει, δηλαδή στη δουλειά, όπου αναμένεται να πιάσει τόπο η κάθε σας προσπάθεια, με δεδομένο ότι σε αυτή τη φάση μπορείτε και να πουλήσετε και πάγο σε Εσκιμώους και να εκπονήσετε ένα σχέδιο επιπέδου “Dumbledore συλλαμβάνει τρόπο ήττας Voldemort και τον απλώνει σε μια εικοσαετία” σε σχέση με το επαγγελματικό σας μέλλον. Στο δια ταύτα, τώρα, καθώς αυτό θα ρωτήσετε πάλι, το δράμα στα γκομενικά σας το δημιουργείτε για να δικαιολογήσετε ό,τι θέλετε κάθε φορά, γι’ αυτό μην κλαίγεστε αν προκύψει – ξανά – αυτές τις μέρες.

ΙΧΘΥΕΣ

Στη δική σας περίπτωση οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) είναι σαν τη Τζέλα Δελαφράγκα στη σκηνή του δικαστηρίου. Αν δεν υπάρχει ένα πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο και μια χορωδία εμψύχωσης να φωνάζει “έι, ωπ”, δεν υπάρχει περίπτωση να τις προχωρήσετε, είτε από προσωπική ανασφάλεια, είτε από αγνή βαρεμάρα, η οποία έρχεται πακέτο με το ενυδρείο σας όταν γεννιέστε. Η Νέα Σελήνη της Κυριακής αλλάζει το τοπίο στα γκομενικά, καθώς και τη διαίσθησή σας ακούτε (για λίγες μέρες τουλάχιστον) και δε φοβάστε να ζητήσετε από τον άλλο να προχωρήσει κάπως το πράγμα. Παράλληλα, ο ορθόδρομος Κρόνος σάς κοινωνικοποιεί πιο εύκολα, ενώ η Αφροδίτη στον Σκορπιό σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση, ευνοώντας και τη συνεννόηση στη δουλειά. Η ανάγκη σας για ένα ταξίδι θα επιμείνει, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε την ορμή που σας δίνει η ανάγκη για περιπέτεια και προγραμματίστε το χωρίς “μα” και “μου” και δεύτερες σκέψεις, λες και δεν αξίζετε δυο αεροπορικά εισιτήρια και 6 μέρες, 5 νύχτες με ημιδιατροφή στην Κυανή Ακτή.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr