ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 8-9 Δεκεμβρίου.

Από τις 7 του μήνα ο Ερμής έχει επιστρέψει ορθόδρομος στον Σκορπιό και μπορείτε να κλάψετε από συγκίνηση που το χάος στις επικοινωνίες θα πάψει να σας κάνει τα νεύρα κρόσσια, ενώ πολύ όμορφα και ομαλά όλες οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) θα αποκατασταθούν και θα αποκτήσουν το βάθος που θέλατε εδώ και καιρό (για τη σκέση με τη συννυφάδα σας, ωστόσο, δεν υποσχόμαστε, πλανήτης είναι, δεν κάνει και θαύματα). Την ίδια μέρα, η Νέα Σελήνη στον Τοξότη είναι ό,τι καλύτερο για να γεμίσουμε με αισιοδοξία το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν τα Χριστούγεννα, όταν δηλαδή είμαστε σε φάση που ψυχολογικά έχουμε γονατίσει (ή κατά εκεί το πάμε όπως και να έχει), προσδίδοντάς μας την τάση να αναζητάμε την απόλυτη αλήθεια για όλα – ενώ φυσικά γνωρίζουμε το μάταιο της υπόθεσης, καθώς από άποψης απολυτότητας, το μόνο πράγμα που ισχύει ως έχει είναι η ύπαρξη της Άννας της Βίσση.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Aν η μισή σας καρδιά βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα, η άλλη μισή σίγουρα στην Κίνα βρίσκεται, καθώς οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις έχουν τελειώσει για την ώρα και ο μόνος καημός σας αυτές τις ημέρες είναι το πού θα πάτε τα Χριστούγεννα. Κι αν δεν σας κάτσει η Κίνα, έτσι όπως είστε μέχρι και με τον Λουκά (τον σιτεμένο) θα πηγαίνατε στη Γκούρα Κορινθίας, καθώς το σημαντικότερο πράγμα που πιστεύετε (δικαίως) πως χρειάζεστε είναι αέρας και άπλα με ψυχολογικό κυρίως αντίκτυπο. Ο ορθόδρομος Ερμής στον Σκορπιό σάς φτιάχνει τη διάθεση, την οποία ωστόσο θα προσπαθήσει να αποσυντονίσει (μην πούμε να χαλάσει, δεν είναι και εύκολο) ο Θανάσης, καθώς πάντα την περίοδο μετά τον ανάδρομο Ερμή και για κάποιον καιρό ο κόσμος ό,τι θυμάται χαίρεται. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει Θανάσης, να έχετε στο μυαλό σας ότι τα πράγματα είναι πιο απλά από το “α, τι ωραίος αυτός, αν παντρευόμασταν θα βγάζαμε τα παιδιά μας Υακίνθη και Αναξίμανδρο”, αλλά και από το “α, τι ωραίος αυτός, ας πάρω το ρόπαλο να τον κυνηγήσω”. Κάντε πρώτα το δοκιμαστικό και μετά σκεφτείτε το συμβόλαιο.

ΤΑΥΡΟΣ

Καθημερινά εύχεστε να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί και να έχουν συμβεί τα εξής (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά): 1. να έχει επιτευχθεί παγκόσμια ειρήνη, 2. να έχουν δημιουργηθεί τρουφάκια χωρίς θερμίδες αλλά όχι με στέβια, 3. να έχουν απομακρυνθεί όλοι οι ηλίθιοι από το περιβάλλον σας. Και για τα πρώτα δύο υπάρχουν, μάλλον, κάποιες πιθανότητες, το τρίτο θα παραμείνει σε εκκρεμότητα ίσως και για πάντα, παρότι ο Ερμής σε ευθεία πορεία πλέον θα βοηθήσει ξανά τις συνεννοήσεις, ιδίως στον εργασιακό χώρο, ενώ και τα οικονομικά σας θα στρώσουν μετά από διάφορες πρόσφατες ταλαιπωρίες. Η Νέα Σελήνη ξυπνάει μέσα σας τα πάθη και τη διαίσθηση, την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε σε διάφορους τομείς, αν δεν αποκαρδιωθείτε που όσοι δεν σκέφτονται/ αντιλαμβάνονται/ δουλεύουν σαν εσάς μάλλον το κάνουν γιατί δεν τους βολεύει επειδή όλα τα προαναφερθέντα τα κάνετε εσείς τέλεια – ενώ καμιά φορά αν σας μένει χρόνος περνάτε και ένα ξεσκόνισμα τα σοβατεπιά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ωραία ήταν όσο είχατε να ασχοληθείτε με επείγοντα επαγγελματικά ζητήματα, ωραία και όταν ξεκινούσατε νέα πράγματα, όμως πάνω από όλα είστε και άνθρωποι και θέλετε τα όπα σας και τις τρέλες σας (και πολύ καλά κάνετε). Η Νέα Σελήνη σάς ξυπνάει την ανάγκη είτε να εντοπίσετε, επιτέλους, τον Θανάση με τον οποίο θα ασχοληθείτε το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε να προσδιορίσετε τους όρους συντροφικότητας με τους οποίους θα κλείσετε τη χρονιά με τον υπάρχοντα. Δεν είναι απαραίτητο ούτε να ζήσετε 17 ώρες διαπραγμάτευσης, ούτε να δεσμευτείτε για πάντα – εξάλλου από τα πράγματα που θα διατηρήσουν για πάντα τη συνέχεια/ συνέπειά τους και εν γένει θα μας απασχολούν μέχρι να σβήσει ο ήλιος, οι σκέσεις (πάντα με κάπα) βρίσκονται πολλά σκαλιά πιο κάτω από το Χάος της Άντζυς Σαμίου. Μπι κουλ, εξάλλου ποιος σας είπε ότι από τη δουλειά δε θα προκύψουν διάφορες υποχρεώσεις που πάλι θα σας αποσπάσουν την προσοχή;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Άντε πάλι το μοντεράκι, άντε πάλι η Μαίρη Παναγιωταρά μέσα σας (όχι απαραίτητα με σύζυγο και παιδιά) να κάνει ό,τι μπορεί για να σας χαλάσει το pre-Christmas feeling ότι όλες οι χριστουγεννιάτικες ταινίες της Hallmark και του Netflix μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και είναι και ξεμέθυστος όταν του εκμυστηρεύεστε πως αυτό που θέλετε για τη χρονιά που έρχεται είναι να ξεφύγετε από την παράνοια που ζείτε καθημερινά και την οποία μέχρι κι εσείς αντιλαμβάνεστε – σκεφτείτε. Ο Ερμής σε ορθή πορεία θα σας ξαλαφρώσει λίγο, μη νομίζετε όμως ότι η υπερβολή δε θα παραμείνει στη ζωή σας, έστω ως τάση, αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκμεταλλευτείτε τη Νέα Σελήνη ώστε να πάψετε να πιάνεστε από την παραμικρή αφορμή (όση ώρα δεν δουλεύετε με μανία) για να στενοχωριέστε και αν η σκέψη πως όλα γίνονται καλύτερα από βδομάδα δεν πιάνει, θα σας πούμε την εξής φράση: η μάνα σας έφτιαξε κουραμπιέδες.

ΛΕΩΝ

H φάση σας αυτές τις μέρες είναι ξεκάθαρα Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Νεράιδα και το Παλικάρι, να ξεκινάει από το πρωί με βλεφαρίδα κάγκελο και πανσέ στην πυρόξανθη κόμη της και να διατρέχει όλες τις οικογενειακές επιχειρήσεις, από αμπέλια, ελιές, μαρούλια, μούσμουλα, ψάρια, πρόβατα και να καταλήγει στον καφενέ του πατέρα της υπέρλαμπρη ακόμα, μετά από 16 ώρες σερί με ένα ελαφρύ μέικ απ και λαντς μπρέικ με λίγη μυζήθρα και βρεγμένο ντάκο. Τόση ενέργεια είναι διαχειρίσιμη μόνο από εσάς, τόση ζωντάνια είναι πανέτοιμη να διοχετευτεί σε όλο το άμεσο περιβάλλον σας με κάθε τρόπο (εμείς προτείνουμε εξόδους, αλλά με ρέγουλα τα λεφτάκια γιατί έρχονται κάπως πιο στριμωγμένες ημέρες), τόση δημιουργικότητα που σας κατακλύζει είναι κρίμα να μην γίνει κάτι απτό και στη δουλειά, αλλά και να μη σας κάτσει αυτό, δεν πειράζει, αφού σημασία έχει πρωτίστως να αισθάνεστε βασιλιάς των πάντων – από κει και πέρα όλα έρχονται, με δεδομένο ότι και ο Ερμής επιστρέφει στην ορθή του πορεία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Home is where χλωρίνη is, αλλά καμιά φορά home is where σάς αφήνουν στην ησυχία σας όσοι πιστεύετε πλέον με αποδείξεις ότι προσπαθούν να σας ξύσουν τα άντερα χωρίς καν κάποιο προσωπικό όφελος, από αγνό σαδισμό ή/και χαζομάρα (και το δεύτερο σάς πονάει και περισσότερο, προφανώς). Η Νέα Σελήνη θα κάνει ό,τι μπορεί να σας ανακουφίσει, βελτιώνοντας την κατάσταση στο σπίτι και εξαλείφοντας τυχόν διαφορές με τους δικούς σας (καθώς δεν έχετε χειρότερο να φτάνουν οι γιορτές και από πάνω σας σαν δαμόκλειος σπάθη να ανεμίζουν σιτεμένες παρεξηγήσεις). Η ορθοδρόμηση του κυβερνήτη σας Ερμή επίσης θα κάνει δουλίτσα στον τομέα της επικοινωνίας και πλέον δεν θα ζείτε καθημερινά το “άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου”, πράγμα βέβαια που από μόνο του δεν κάνει θαύματα, καθώς λίγο πολύ οι περισσότεροι είναι στην κοσμάρα τους και κανείς δεν θέλει να δουλέψει (τουλάχιστον όσο εσείς) τίποτα, ούτε τα της actual δουλειάς, ούτε τα γκομενικά. Ας είναι, ο καναπές σας να είναι καλά και έχετε συνηθίσει χρόνια τώρα να περνάτε τέτοιες καταστάσεις και δη χωρίς να χαλάτε τα Σαββατοκύριακά σας εξαιτίας του.

ΖΥΓΟΣ

Όλα είναι πιο απλά αυτές τις μέρες, κυρίως γιατί μετά από μια τρικυμία στην καρδιά σας και το κρανίο σας, που σας ταλαιπώρησε περισσότερο από actual ακραίο καιρικό φαινόμενο, πλέον ξέρετε τι θέλετε (ποιον δηλαδή) και είστε διατεθειμένοι να κάνετε τα πάντα για να το διεκδικήσετε. Η Νέα Σελήνη στον Οίκο της επικοινωνίας σας έρχεται και κάθεται ωραιότατα με την ορθοδρόμηση του Ερμή, συνεπώς τα νεύρα σας δεν θα είναι πια γρανίτα από αυτό το Σαββατοκύριακο και θα μπορείτε ωραιότατα και χωρίς δεύτερες σκέψεις/ περιττά λόγια για ξεφορτωθείτε κόσμο που σας πιάνει απλώς χώρο στη ζωή πριν τις γιορτές. Στα επαγγελματικά υπάρχει ένα ζόρι, αλλά who cares, από τη στιγμή που εσείς είστε εντάξει με αυτό που δίνετε, κι ας μην νιώθουν οι άλλοι ότι είστε απαραίτητοι ακόμα και για να στέκεται το κτίριο στη θέση του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Tα λεφτά είναι δανεικά, χέρια αλλάζουν τακτικά και ναι μεν είστε στα πρόθυρα καταναλωτικού ντελίριου, όμως μπορείτε να μαζευτείτε (όσο αυτό είναι εφικτό αν σκεφτούμε ότι μικροί πέσατε στη μαρμίτα με τις παντός είδους εξαρτήσεις) με δεδομένο ότι έρχονται μέρες με πολλά έξοδα και μόνο το γεγονός ότι στις γιορτές αναδύεται από μέσα σας η Σωσώ όταν τα ξαναβρήκε η Φλώρα με τον Αλέκο για 3η φορά δε θα απομακρύνει τον κόσμο από τον περίγυρό σας (ναι, ιδίως τους συγγενείς δεν θα απομακρύνει) συνεπώς κάντε οικονομία γιατί θα αναγκαστείτε να πάρετε σε όλους δώρα, ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ, πώς να το πούμε αλλιώς. Η επιστροφή του Ερμή στην ορθή του πορεία είναι μεν ένας παράγοντας σταθερότητας (καθώς η επικοινωνία ήταν αυτές τις μέρες πιο μπάχαλο κι από το αρχείο του ΙΚΑ Πατησίων), γι’ αυτό πάρτε το χρόνο σας και μην πιεστείτε για τίποτα άλλο εκτός από το πώς θα οργανώσετε τις ημέρες των γιορτών, ώστε να μην καταλήξει κανείς στο Τζάνειο – ή το αυτόφωρο, αν μιλάμε για εσάς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γιατί όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, όταν είστε ευδιάθετοι (έως και ενθουσιασμένοι), χωρίς πολλές υποχρεώσεις, χωρίς να χρειάζεστε ρίζα/ μάσκα ενυδάτωσης/ νύχια, όταν μέχρι και τον ΕΝΦΙΑ σας έχει κεράσει η μάνα σας αυτόν το μήνα, γιατί όταν συντρέχουν όλες αυτές οι συνθήκες (και ο Θανάσης είναι μια χαρά απέναντί σας και οι γλαδιόλες στη γλάστρα χαίρουν άκρας υγείας), αποφασίζετε να πλησιάσετε την καρδάρα με το γάλα και να της δώσετε μια κλοτσιά πιο μεγαλοπρεπή κι από την ποδοσφαιρική πορεία του Ρονάλντο; Τέλος πάντων, συνέλθετε λίγο, που είστε σαν να σας έφαγαν το μπιφτέκι σας χωρίς λόγο κι αφορμή, και εκμεταλλευτείτε τη Νέα Σελήνη πάνω σας, για να πραγματοποιήσετε μερικές αλλαγές που η καθημερινότητα τις χρειάζεται κυρίως για τον υπόλοιπο μήνα. Φυσικά έχετε παρέα σε όλο αυτό και, ακόμα πιο φυσικά, θα προσπαθήσετε να γκρινιάξετε στη δουλειά, όμως έχετε το νου σας, γιατί στον συγκεκριμένο τομέα ίσως υπάρχουν εκπλήξεις από το πουθενά, συνεπώς και η μοναδική αφορμή για γκρίνια που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα θα έχει εκλείψει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πριν αρχίσετε να πραγματώνετε Κατερίνα Στανίση και “σε σφάλμα έπεσες καρδιά μου, αχ, καρδιά μου, ααχ, καρδιά μου” κ.λπ. πάρτε λίγο χρόνο και αφήστε τη Νέα Σελήνη να κάνει τη δουλειά της. Ναι, επικρατεί ένα μπάχαλο σε κάθε τομέα, το οποίο αποτελεί, ας πούμε, μια μικρή κορύφωση σε οτιδήποτε μπορούσε να πάει στραβά φέτος, όμως η μακρά πορεία της μεταμόρφωσης είθισται να απαιτεί την εξάντληση κάθε ίχνους υπομονή σας. Eυτυχώς, ο Ερμής σε ορθή πορεία θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι όλα μπορούν να γίνουν (ούτε καν κοελικά σε φάση “αν το θέλεις πραγματικά”), καθώς υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που πράγματι μπορούν να σας καταλάβουν και να σας βοηθήσουν. Τι να το κάνετε, βέβαια, όταν το νευρικό σας σύστημα έχει κουραστεί τόσο πολύ που οριακά δεν θέλετε να αισθανθείτε κάτι άλλο; Τουλάχιστον πλέον ξέρετε πως μόνο στο χέρι σας είναι το να κάνετε τους άλλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους – αλλιώς όλος ο Αιγόκερως μέσα σας θα συνωμοτήσει για να τους εξαναγκάσει πλαγίως.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κι αφού στα επαγγελματικά σας ήρθαν απανωτά σοκ, οριακά ίδια με του Γιακουμή Μπάρδακα “Και δέχτηκε ο παππούς σου Τζένη να με παντρευτείς; Και δέχτηκε και η μάνα σου;”, πήρατε τις αποφάσεις σας (όποιες κι αν ήταν) και περιμένετε να δείτε αν ο ανάδρομος Ερμής θα βγάλει (εκ των υστέρων πάντα, duuuhh) κάτι στραβό που δεν είχατε το μυαλό να δείτε όταν έπρεπε. Η Νέα Σελήνη συνεχίζει το μουντ των προηγούμενων ημερών, το οποίο συνδυάζει την άκρατη κοινωνικοποίηση με την δικαιολογημένη τεμπελιά για οτιδήποτε παραγωγικό (εντάξει, το να φτιάχνετε μελομακάρονα με κάθε συνταγή Έλληνα τηλεμάγειρα είναι ως έναν βαθμό παραγωγικό, αλλά ως έναν άλλο καταντάει ασύμφορο και μάταιο). Ο Θανάσης φυσικά θα βρει αυτή την περίοδο του χρόνου να σας κάνει νούμερα (αν όχι δύσκολη την ύπαρξή σας την ίδια), συνεπώς υπάρχουν δυο επιλογές: η μία λέει “άσ’ τονε, έρχονται γιορτινές μέρες”, η άλλη λέει απλά “πάρτα μη στα χρωστάω” και κάπου ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται το “είναι” σας, πιο αναποφάσιστο κι από πελάτισσα της Colourpop στις εκπτώσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτή είναι εποχή για δουλειά (κρίμα να μην έχουμε γεννηθεί όλοι πλούσιοι, αλλά πάνω από όλα ΕΣΕΙΣ), συνεπώς πρέπει να σκύψετε το κεφάλι και να κάνετε υπομονή. Φυσικά, η Νέα Σελήνη Οίκο της εργασίας σας θα σας βοηθήσει να πάρετε άμεσα καλά αποτελέσματα, όχι όμως ότι θα σας απαλλάξει και από την ανάγκη να συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές. Το θέμα είναι πως, στη δική σας περίπτωση τουλάχιστον, θεωρείτε ότι το σύμπαν λειτουργεί πάντα εξισορροπητικά ή μάλλον ότι ένα σας δίνει και είκοσι σας παίρνει. Αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα διάθεσης, την οποία εσείς φτιάχνετε και εσείς, πάλι, γκρεμίζετε, ενδεχομένως για να μην αντιμετωπίσετε τα βαθύτερα αίτια όσων συμβαίνουν στη ζωή σας και δη στα γκομενικά. Μην αισθάνεστε πως δεν είστε αρκετοί για τον Άλλο, πρώτον γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεύτερον γιατί πράγματι αν δεν σας θεωρεί αρκετούς ας πάει στη μάνα του, είναι τόσο απλό.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr