ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 15-16 Δεκεμβρίου.

Ο Ερμής, που έχει ήδη επιστρέψει στην ορθή του πορεία (εφόσον την περασμένη βδομάδα δεν καταλήξατε στο αυτόφωρο το γνωρίζετε ήδη) εισέρχεται στον Τοξότη, όπου θα κατσικωθεί ως τις 5 Ιανουαρίου και θα δημιουργήσει σε όλους μια αζιτασιόν, μια ανησυχία ότι δεν εισακουγόμαστε, έναν υφέρποντα ντουβρουτζά ότι δεν κάνουμε τίποτα καλό στη ζωή μας, κι όλο αυτό εσωτερικά, γιατί από μέσα θα είμαστε σαν το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι να είχε συναντήσει τον Σάββα Κατσίκη τις πρώτες μέρες μετά το ατύχημα. Ηρεμήστε και αφήστε τον κόσμο να μιλήσει πριν αρχίσετε να παθαίνετε παροξυσμό.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Πολύ θα θέλατε να συμβεί στην καθημερινότητά σας ένα remake της γνωστής διαφήμισης του Cutty Shark (όποιος δεν γνωρίζει τη διαφήμιση να περάσει έξω με απουσία μαζί με τον Κρασσά και την Μπαμπαλή), όμως αυτό δεν θα συμβεί, πρώτον γιατί πόσα πιάνα νομίζετε ότι θα βρεθούν μπροστά σας και δεύτερον, μη νομίζετε πως αυτό είναι που χρειάζεστε για να περάσετε ένα ξεκούραστο (για τα δικά σας μέτρα) Σαββατοκύριακο. Δημόσια δεν τολμάτε να γκρινιάξετε για κάτι και το μόνο που αφήνετε να βγει στην επιφάνεια είναι η τάση φυγής σας, κι αυτό γιατί δεν είναι τόσο υπαρξιακό το πρόβλημά σας, όσο πρακτικό. Όπως θα έλεγε και η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο επεισόδιο των Απαράδεκτων με τον Σκοτσέζο, “άμα ο άνθρωπος θέλει να φάει φαρφάλα, θα φάει φαρφάλα, μην τον πιέζετε”. Εσείς θέλετε να φάτε τη φαρφάλα, αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο, ενώ τολμάτε σε όλα, στον τομέα αυτό (φαρφάλα = ο κρυφός σας πόθος για το οτιδήποτε) κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα. Αν δεν αλλάξει αυτό, οι γιορτές θα είναι περίεργες και δεν θέλετε να μπακακιάζετε τα μελομακάρονα με εκείνη την απροσδιόριστη θλίψη της Σοράγιας.

ΤΑΥΡΟΣ

Μέσα στο μυαλό σας παίζει συνέχεια Βουγιουκλάκη και συγκεκριμένα η σκηνή στη “Σωφερίνα”, “να φύγουμε Νίκο μου, να πληρώσουμε και να φύγουμε”. Δεν έχει σημασία από πού θέλετε να φύγετε, αρκεί να το κάνετε και να φτάσουν οι γιορτές μια ώρα αρχύτερα. Ο Ερμής στον Τοξότη συνεπάγεται τη μυστικοπάθεια στη ζωή σας, κάτι που ενδεχομένως να μη μπορείτε να υποστηρίξετε πλήρως, όχι μόνο επειδή τη βρίσκετε μάταιη, αλλά και επειδή θέλετε να αφήσετε πίσω σας κάθε αρνητικό συναίσθημα που σας μπούκωσε το “είναι” αυτές τις μέρες. Το άγχος σάς περιμένει, κλασικά, στη γωνία, γι’ αυτό και η καλύτερη λύση είναι η σωστή προετοιμασία για όλα, και ιδίως για τις στιγμές όπου καθένας γύρω σας θα έχει τον δικό του (χριστουγεννιάτικο ή μη) χαβά. Ό,τι νέο μάθετε βέβαια αυτές τις μέρες θα είναι για καλό, ακόμα κι αν η πληροφορία από μόνη της δε φαίνεται εξαρχής πως θα σας φανεί χρήσιμη στο άμεσο μέλλον.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένας βασικός παράγοντας που σας διευκολύνει τη ζωή όταν τίποτα άλλο δεν πιάνει (ναι, ούτε το “ένα μπουκάλι Τζόνι”, το οποίο, ως γνωστόν, τη μοναξιά σκοτώνει) είναι το να αποκατασταθεί η διάθεσή σας για επικοινωνία, πράγμα που συμβαίνει με το πέρασμα (ξανά) του Ερμή στον Τοξότη και τον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Κι εκεί που αισθάνεστε πως αυτές οι μέρες υπάρχουν μόνο για να φτάσετε στο βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και να πιείτε το προαναφερθέν Τζόνι μαζί με τον μισό Βόσπορο (τον μισό γιατί όλο και κάποιος άλλος Δίδυμος θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εσάς), όλα κάπως στρώνουν και δεν αισθάνεστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε – ίσως επειδή το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων σας επισκέπτεται νωρίτερα, όταν πράγματι το χρειάζεστε για να σας πει να μην ανησυχείτε για τίποτα και κυρίως για το τι μπορείτε να καταφέρετε αν είστε ο εαυτός σας (ιδίως απέναντι στον Θανάση) και όχι κάποιος που κάποτε σας είπαν πως “έπρεπε” (λολ) να είστε για να τους κάνετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Προπονείστε με εντατικούς ρυθμούς για τις ημέρες των γιορτών και την άδεια, τόσο που τα Σαββατοκύριακα σχεδόν δεν έχουν νόημα για εσάς. Αφενός καλά κάνετε, διότι έχετε ζοριστεί με τις δουλειές, πράγμα βέβαια που μπαίνει σε τάξη με τον Ερμή ξανά στον Τοξότη, αφετέρου όμως ίσως πιέσετε τα πράγματα να αποκτήσουν κορύφωση πάρα πολύ γρήγορα και η ανασφάλειά σας να αποζητήσει κι άλλες εξελίξεις, τις οποίες το σύμπαν ίσως να μην δώσει. Είναι όμορφο πράγμα η ανυπομονησία, γιατί σας δίνει ζωή, αρκεί να μην μετατρέπεται σε προκαταβολική θλίψη στο μοτίβο του “άι σιχτίρ κι εσύ κι ο γρύλος σου”. Στα σοβαρά τώρα, γκομενικώς κάτι κινείται το Σαββατοκύριακο, με δεδομένο ότι δεν σας απασχολούν ιδιαίτερα και οι καθημερινές υποχρεώσεις, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας, αρκεί να αφήσετε την Μαράγια που κρύβεται μέσα σας να ξεπροβάλλει. Δείτε το σαν τον καλύτερο τρόπο να ζήσετε από τώρα τα δικά σας Χριστούγεννα στην προσωπική ζωή (ή έστω την πολύ ευχάριστη προετοιμασία τους).

ΛΕΩΝ

Κάπως πιο ξεκούραστοι, κάπως πιο ξέγνοιαστοι (έως και αδιάφοροι για οτιδήποτε συμβαίνει εκεί έξω και δεν αφορά άμεσα το πρόσωπό σας) και σίγουρα πιο έτοιμοι για όλα θα είστε αυτό το Σαββατοκύριακο (και γενικότερα θα λέγαμε) με τον Ερμή στον Τοξότη να παριστάνει τη Λένα Παπαδοπούλου (τις χρυσές εποχές της) και να θέλει τρέλα, να θέλει πράγματα ανεβασμένα. Φυσικά και είστε πάρα πολύ έτοιμοι να βγείτε και να μη βρίσκετε στην επιστροφή ούτε την εξώπορτα της πολυκατοικίας, πράγμα εξαιρετικά καλό για τη διάθεσή σας, αρκεί να μην παρασυρθείτε από την ποσότητα σε βάρος της ποιότητας (σε οποιοδήποτε κομμάτι των εξόδων σας). Το καλύτερο σε όλο αυτό είναι πως δεν υπάρχει καμία ανυπομονησία και μάλιστα είστε λειτουργικότατοι ακόμα κι αν το πρόγραμμα δε σας βγει – πράγμα σπάνιο γιατί ξέρουμε όλοι πώς μανουριάζετε όταν συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε παραπάνω, δείτε το σαν ένα ανορθόδοξο rehab πριν από τις ημέρες που θα περάσετε οικογενειακά (και άρα όχι τόσο ανέμελα).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Oι μόνοι που ευχαριστούν όλες τις συμπαντικές δυνάμεις αυτό το Σαββατοκύριακο no matter what είστε εσείς, καθώς ο κυβερνήτης σας μπαίνει στον Ερμή και όλα βρίσκουν τη θέση τους. Όταν λέμε όλα, εννοούμε δουλειά, σόγια, σπίτι, γκομενικά, τα πάντα – μόνο την παγκόσμια ειρήνη δεν θα καταφέρετε να πραγματώσετε αυτό το Σαββατοκύριακο ώστε να ηρεμήσει για πάντα η ψυχούλα σας. Κι όλο αυτό θα γίνει όμορφα, τακτοποιημένα, με ωραιότατη εποικοδομητική κουβεντούλα που θα θυμίζει εποχές αγνές, όπως όταν ο Χατζηνικολάου έκανε το “Ενώπιος Ενωπίω”. Δείτε το σαν μια ανάπαυλα που σας χρωστάει το σύμπαν για τη φετινή ταλαιπωρία συνολικά και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή για να χαλαρώσετε όπως μόνο εσείς ξέρετε/ θέλετε πριν από τις γιορτές και εν γένει την περίοδο που τα “θέλω” καθενός συγκρούονται με την πραγματικότητα και την απόλυτη λογική σας.

ΖΥΓΟΣ

Στο μυαλό σας παίζουν σε λούπα οι “Αναπάντητες Κλήσεις” της Παπαρίζου – κι όχι χωρίς λόγο. Αφενός ο Ερμής στον Τοξότη σας ωθεί να θέλετε απεγνωσμένα να πείτε τη γνώμη σας για τα πάντα και, με την ευκαιρία, να χώσετε μέσα στη γνώμη και ζητήματα της κρυφής ατζέντας σας απέναντι στον Θανάση, κι αφετέρου κανείς δεν είναι έτοιμος να ακούσει ό,τι έχετε να πείτε και μάλιστα όλοι σας λένε υπερβολικούς ως προς τη διάθεσή σας αυτή. Η ένταση στην καθημερινότητα σάς δίνει ζωή, αλλιώς ξέρουμε τι μούχλες μπορείτε να γίνετε, ειδικά αν τα γκομενικά δεν πάνε όπως θέλετε, γι’ αυτό αν κάνετε λίγη υπομονή και το Σαββατοκύριακο θα σας ανταμείψει και σε αυτόν τον τομέα. Αν ρωτάτε για τη δουλειά (που δεν ρωτάτε γιατί δε σας πολυνοιάζει), όλα προχωράνε όπως τα έχετε προγραμματίσει, αφού μπορείτε να πείσετε και Εσκιμώο να ψωνίσει καταψύκτη – άλλο που ο Θανάσης σάς καίει και σας τσουρουφλίζει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

To mood πριν τα Χριστούγεννα είναι πάντα Ζενεβιέβ να βγαίνει από το αυτοκίνητο του Κώστα Στεφανή και να λέει “Άι σιχτίρ, ό,τι καταλάβατε”. Ο Ερμής στον Τοξότη μπορεί να φέρει λεφτάκια, τα οποία, εδώ που τα λέμε, δε θα κρατήσουν και πάρα πολύ, εξ ου και δεν έχετε βασίσει καμία ελπίδα/ σχέδιο πάνω σε αυτά. Ήσυχες ημέρες έρχονται, με τις συνεργασίες να προχωρούν απρόσκοπτα, πράγμα που σας δίνει μεγάλη ικανοποίηση, η οποία καταπολεμά τη βαρεμάρα της εποχής όπου οι περισσότεροι είναι στα κάγκελα από τη χαρά τους κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι να κατεβάσετε 28 κουραμπιέδες και να ξαπλώσετε σε μια γωνιά με το βιβλίο σας και να τους κοιτάτε όπως ο Μπράτης τον οποιονδήποτε, λύπη/ χαρά, ένα σχέδιο και πολύ τους είναι. Αν δεν θέλετε να αισθάνεστε τον υπαρκτό μηδενισμό, ωστόσο, υπάρχει λύση, καθώς ο Ερμής τα κάνει όλα πιο ανάλαφρα, αν πάλι δε σας νοιάζει καθόλου, you know the drill, υπομονή, εξάλλου ένα καλό των γιορτών είναι, εκτός από τους προαναφερθέντες κουραμπιέδες, και το ότι κανείς δεν παρεξηγεί κανέναν (όχι πως σας ένοιαζε, αλλά λέμε τώρα).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θέλετε πάρα πολύ να είστε ζουζούνια σε όλα, γιατί It’s the most wonderful time of the year αλλά ξεχνάτε δυο πράγματα, πρώτον ότι είμαστε στη διαδικασία για να φτάσουμε σε αυτή την εποχή (υπομονή, μια βδομάδα και κάτι έμεινε) και δεύτερον ότι έχετε κι άλλες δουλειές και πρωτίστως να εκμεταλλευτείτε τον Ερμή πάνω σας, ο οποίος σάς βοηθάει μοναδικά την καθημερινότητα, σχεδόν σαν να έχει έρθει νωρίτερα ο Άγιος Βασίλης και μάλιστα να έχει φρακάρει στην καμινάδα σας και να σας δίνει εξ ανάγκης τα δώρα όλων των άλλων παιδιών. Μην αποσυντονιστείτε, όμως, παραπάνω από όσο χρειάζεται για να τονωθείτε, να τα πείτε με τους ανθρώπους σας και να ξεκινήσετε ένα δυο πράγματα που είχατε κατά νου, και κρατήστε το ότι η δουλειά χρειάζεται προσοχή και η ζωή εν γένει αυτή την περίοδο απαιτεί σποραδικά και την ολιγάρκεια – πρωτίστως για να μην αποσυντονιστείτε με τόσα μέτωπα ανοιχτά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αισθάνεστε λίγο σαν τον Χαλακατεβάκη στην παρέα των Απαράδεκτων, δηλαδή κάπως παραμελημένοι, παρά την προσπάθειά σας να είστε included σε όλα – τα οποία, εδώ που τα λέμε, γύρω σας γυρίζουν έτσι κι αλλιώς, και το πέρασμα στον Τοξότη θα συνεπιφέρει μια σχετική εσωστρέφεια, από την οποία έχετε γκώσει αυτή την περίοδο έτσι κι αλλιώς, σκεφτείτε όμως πως λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι να γίνουν πράγματα που θα ικανοποιούσαν ως και τη μενταλιτέ της Βάνας Μπάρμπα. Οι φίλοι, κλασικά, θα σας βοηθήσουν, το ίδιο και ο Θανάσης, και θα χαλαρώσετε το Σαββατοκύριακο, προσπερνώντας οποιαδήποτε θέματα στην επικοινωνία σάς ξύνουν αργά και βασανιστικά τα άντερα, πρωτίστως γιατί με κάποιο τρόπο ευνοούν αυτούς που πρέπει να πάρουν κρίσιμες (όπως φαίνεται) αποφάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή σας. Διάφορα έξοδα που έχουν ήδη γίνει δεν σας πτοούν καθόλου – κυρίως οι άνθρωποι είναι η πηγή της απογοήτευσής σας, τώρα και για πάντα, γι’ αυτό φροντίστε να τους ζητάτε αυτά που θέλετε με τρόπο που δε θα μπορούν να σας αρνηθούν τίποτα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

It’s showtime κι όταν λέμε showtime εννοούμε ότι πρακτικά τα Χριστούγεννα έχουν ήδη έρθει για εσάς, καθώς η κοινωνικότητά σας βαράει τιλτ και δεν μπορείτε να καθίσετε δέκα λεπτά μέσα στο σπίτι σας, ίσα για να απλώσετε το πλυντήριο, να μην το έχετε όταν επιστρέψετε. Με τα επαγγελματικά τακτοποιημένα (για αρκετό καιρό ακόμα), οι προβληματισμοί σας το Σαββατοκύριακο κυμαίνονται σε επίπεδα My Style Rocks κι αν ταιριάζουν δυο διαφορετικά εμπριμέ μεταξύ τους, πράγμα που θα ήταν τέλειο αν ο Θανάσης δεν σας προβλημάτιζε σε υπαρξιακό επίπεδο, από την άποψη ότι περνάτε καλά μαζί, αλλά αυτό το κάνετε και με την ξαδέρφη σας την Τασούλα που μεγαλώσατε δυο πόρτες μακριά. Όχι πως είναι εύκολο να βρεις έναν άνθρωπο να περνάς καλά μαζί του, όμως σάς προβληματίζει μήπως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, τελικά. Μην καείτε γιατί δεν είναι καιρός για αποφάσεις τέτοιου τύπου και χαρείτε τις ημέρες όπως έρχονται.

ΙΧΘΥΕΣ

Έχετε πολλές δουλειές, πάρα πολλές δουλειές, και ο Ερμής στον Τοξότη κάνει ό,τι μπορεί για να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα, ώστε να κυλήσουν όμορφα οι μέρες πριν τις γιορτές και να διώξετε αυτό το άγχος που σας τρώει τα σωθικά και για το οποίο δεν μπορείτε να μιλήσετε με κανένα, καθώς όλοι νομίζουν πως είστε παιδική χαρά, καθόσον εξωτερικά είστε τέλεια. Ναι, ο Θανάσης υπάρχει κάπου στο βάθος του σκηνικού, ωστόσο δεν ασχολείστε ιδιαίτερα με τη φάση του αυτή τη στιγμή, γιατί προέχουν άλλα θέματα, όπως το να αποβάλλετε το προαναφερθέν άγχος και να βρείτε λίγο δημιουργικό χρόνο για τον εαυτό σας και τους φίλους σας. Ό,τι κι αν συμβεί στο ενδιάμεσο, ό,τι κι αν σας αποσυντονίσει, θα ξεθωριάσει άμεσα και όλα θα τακτοποιηθούν σταδιακά, αρκεί να μην σας πιάσει η ανυπομονησία και ο μηδενισμός. Εξάλλου, από την Κυριακή φτιάχνει και η κατάσταση με τον Θανάση, καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο εξελίξεων, τις οποίες σαφώς και μπορείτε να επηρεάσετε όπως θέλετε εσείς – αν είστε συγκεντρωμένοι.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr